FOLLOW US: facebook twitter

«Ανακύκλωση-Αναδημιουργία-Αειφορία»: Μαθητικός Διαγωνισμός Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄θμιας εκπαίδευσης Ηλείας

Ημερομηνία: 10-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Η έμπνευση, η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών ξάφνιασαν ευχάριστα τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των έργων του Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Ανακύκλωση – Αναδημιουργία – Αειφορία», που διοργάνωσαν οι Σχολικές Δραστηριότητες της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Με 102 συνολικά έργα, ατομικά και ομαδικά, μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, με κεντρική ιδέα την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών καθημερινής χρήσης. Η διαδικασία αξιολόγησης των έργων έγινε στο γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, από επιτροπή που την αποτελούσαν οι Γιώργος Γεωργούλης, καθηγητής καλλιτεχνικών γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας (πρόεδρος), Μάρθα Κόλλια, προϊσταμένη τμήματος Περιβάλλοντος Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Τουμαζάτος, εικονογράφος – illustrator και Αδαμαντία Τσακανίκα, υπεύθυνη Εργαστηρίου Εικαστικών Δήμου Πύργου.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Τίτα Τερζή, τα έργα ήταν χωρισμένα σε κατηγορίες όπως μορφές, μεταφορικά μέσα, τεχνολογικού ενδιαφέροντος, μικρές κατασκευές και ειδικές συνθέσεις. «Είναι έργα αξιόλογα, ευφάνταστα, τεχνικά και αισθητικά άρτια, που εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τα μέλη της επιτροπής», ανέφερε η κα Τερζή. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση, στην οποία συνεργάζεται και ο Δήμος Πύργου, την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 8 μμ, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, όπου θα γίνει η έκθεση των έργων και η βράβευση των μαθητών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος