FOLLOW US: facebook twitter

Ανακαινίζονται οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Ημερομηνία: 28-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Κονδύλι 14 εκατ. € ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπ. Καπράλος

Σε τροχιά αναβάθμισης μπαίνουν οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς εγκρίθηκε πρόσφατα κονδύλι 14 εκατ. ευρώ για τη ριζική τους ανακαίνιση.

Την απόφαση για ολικό «λίφτινγκ» των εγκαταστάσεων την ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες στην ομιλία του ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος στην Ετήσια Τελετή Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), υπενθυμίζοντας ότι το 2021 η Αθήνα θα διοργανώσει τη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, γεγονός που σημαίνει και επίσκεψη των «αθανάτων» στην Αρχαία Ολυμπία.

«Στη Λωζάννη η εμπιστοσύνη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προς την Ελλάδα εκφράστηκε και με την επιλογή της Αθήνας, για τη διοργάνωση της Συνόδου του 2021. Μία ιδιαίτερη στιγμή για το Ολυμπιακό κίνημα, καθώς σε αυτή τη Σύνοδο θα γίνει και η εκλογή του Προέδρου της ΔΟΕ. Επίσης, όλα τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα ταξιδέψουν στην Αρχαία Ολυμπία για να γνωρίσουν από κοντά τον ιστορικό τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες!Μάλιστα οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι τότε πλήρως ανακαινισμένες καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πριν από λίγο καιρό ενέκρινε το κονδύλι των 14 εκατομμυρίων ευρώ για τη ριζική ανακαίνισή τους. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να συνεχίσει η ΔΟΑ το έργο της, ως ο μορφωτικός και πνευματικός φάρος της παγκόσμιας Ολυμπιακής οικογένειας», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καπράλος, ο οποίος απηύθυνε νέο ευρύ κάλεσμα παρουσίας στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας  στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος