FOLLOW US: facebook twitter

Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας: Προχωρά η μίνι ανακαίνιση του ισογείου αλλά εκκρεμούν άλλες παρεμβάσεις

Ημερομηνία: 22-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Σε ενημέρωση των μελών της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας μέσα από τα social media, προχώρησε η πρόεδρος του Δ.Σ κ. Άννα Μοσχόβου, καθώς οι συνθήκες πανδημίας έχουν ‘παγώσει” ολες τις συναντήσεις και δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης.

Αρχίζοντας από τα θετικά  η πρόεδρος αναφέρει ότι έχει ολοκληρωθεί το βάψιμο και σε μεγάλο μέρος το καθάρισμα της αίθουσας του ισογείου της Βιβλιοθήκης. Υπενθυμίζει ακόμα ότι αποφασίστηκε μιας μικρής κλίμακας ανακαίνιση της αίθουσας του ισογείου για τη μετεγκατάσταση τμημάτων του πρώτου ορόφου -λόγω προβλημάτων του Α΄ορόφου- σε κοινή συνεδρίαση και συνεργασία του Δ.Σ του σωματείου «Π.Β.Α.» με αντιπροσώπους υπηρεσιών του Δήμου.

Επισημαίνει ακόμα ότι επιπλέον  με την πολύτιμη βοήθεια της βιβλιοθηκονόμου της Βιβλιοθήκης, η οποία διατέθηκε από τη Δημοτική Αρχή, έχουν γίνει δέματα τα προς μετεγκατάσταση βιβλία και με τη βοήθεια του τμήματος πληροφορικής του Δήμου έχουν αναβαθμιστεί δύο Η/Υ και η κ. Μοσχόβου ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια ενώ επισημαίνει τις άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας, κ. Φουντά Αθανασίου, όποτε του ζητήθηκε.

Ωστόσο, για να ανταποκριθεί στον πνευματικό της ρόλο η αίθουσα του ισογείου απαιτείται η προώθηση όλων των υποσχέσεων και αποφάσεων της κοινής συνεδρίασης του Δ.Σ. του σωματείου και των αντιπροσώπων του Δήμου που είχε γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου του 2020,  διότι τα υπεσχημένα και αποφασισμένα αποτελούν τα ελάχιστα που θα μπορούσαν να γίνουν για τη λειτουργία ενός πνευματικού χώρου. Και όπως αναφέρει τα υπεσχημένα εν συντομία ειναι τα εξής:

-Πλαισίωση της αίθουσας του ισογείου με νέα ράφια, για τα βιβλία που βρίσκονται ακόμα στα κουτιά. (Από 19/11/20 έχει διαβεβαιωθεί από τον Πρόεδρο του Ηλείου η τοποθέτησή τους αλλά δεν ευοδώθηκε).

-Συντήρηση των θερμαντικών σωμάτων του ισογείου από τον Ηλείο

-Διάθεση μόνιμης καθαρίστριας για μια ή δύο μέρες από τον Ηλείο (Αποτελεί δέσμευση του Προέδρου του Ηλείου από τον Αύγουστο)

-Διάθεση προσωπικού από τις υπηρεσίες του Δήμου για την μεταφορά επίπλων και βιβλίων , ώστε να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση.

“Σε σχέση με την ολική εικόνα του κτηρίου επισημαίνουμε ότι βαίνει επιδεινούμενη, λόγω μεγάλης εισροής υδάτων στον όροφο από οροφή και παράθυρο, όταν βρέχει. Απαιτούνται άμεσες και ταχείες παρεμβάσεις ελαχίστου κόστους για τη μη επανάληψη τέτοιων φαινομένων. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ενημερωμένες για την εισροή υδάτων και τις επικίνδυνες επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση και αναμένουμε τη θεραπεία των προβλημάτων.”.

Καταλήγοντας η κ. Μοσχόβου τονίζει ότι “Προσδοκούμε στη δημιουργία ενός ευπρεπούς, φιλικού και ασφαλούς χώρου στο ισόγειο της Π.Β.Α για τις δραστηριότητες των μελών και φίλων της, με τη βοήθεια των Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας. Αναμένουμε…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος