FOLLOW US: facebook twitter

Αναγνώρισε τη μεγάλη ύφεση στην οικονομία – προανήγγειλε πακέτο στήριξης στη ΔΕΘ

Ημερομηνία: 04-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, εν όψει του προσεχούς φόρουμ στη ΔΕΘ.

Αφορμή για την αναφορά του ήταν η  ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που έκανε λόγο για μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας και ύφεση ύψους –15,2% για το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Υπενθυμίζεται πως η πρόβλεψη της κυβέρνησης για φέτος είναι για ύφεση -7,9%, ωστόσο ήδη στο εξάμηνο η ελληνική οικονομία κινείται σε αυτό το επίπεδο, με την προοπτική να είναι δυσοίωνη, καθώς η πανδημία ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί.

«Είναι ένα νούμερο μεγάλο…» 

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως η συρρίκνωση της οικονομίας είναι ιδιαίτερα υψηλή, ωστόσο έσπευσε να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των πολιτών.

«Είναι ένα νούμερο το οποίο φαντάζει -και όντως είναι πολύ μεγάλο. Είναι ένα νούμερο μεγάλο, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό, δεν ωραιοποιούμε τις καταστάσεις, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάει η ελληνική οικονομία, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουμε ακόμα μπροστά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προανήγγειλε πακέτο μέτρων από τη ΔΕΘ:

«Θέλω να τονίσω, όμως, πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αυτή στάθηκε δίπλα στις ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων, στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων, με ένα πακέτο μέτρων το οποίο προσαρμοζόταν συνέχεια, καθώς εξελισσόταν η πανδημία, και για τη δεύτερη φάση αυτού του μεγάλου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας θα μιλήσω στις 12 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.»

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στο πολιτικό-οικονομικό Φόρουμ στη ΔΕΘ, το κυβερνητικό σχέδιο που θα εστιάζει στη στήριξη της οικονομίας, τη στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, ενώ η οικονομία συρρικνώνεται. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αποτελεσματικά μέτρα για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία ή εάν θα επιλέξει να ακολουθεί μια πιο φιλελεύθερη πολιτική, με δυσάρεστες επιπτώσεις για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος