FOLLOW US: facebook twitter

Αναγκαιότητα το νέο γεφύρι στο Πλουτοχώρι

Ημερομηνία: 30-11-2021 | Συντάκτης:

-Κάτοικοι του χωριού επισημαίνουν τον κίνδυνο για νέες πλημμύρες


Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα στην είσοδο του χωριού βρέθηκαν για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της ΤΚ Πλουτοχωρίου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς το ρέμα της «Κόβιτσας» ξεχείλισε μετά την έντονη κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, με συνέπεια να χρειαστεί η παρέμβαση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Ο πρόεδρος της ΤΚ ΠΛουτοχωρίου, Μιχάλης Πυρλής, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι για να τερματιστεί το πρόβλημα, θα πρέπει να κατασκευαστεί καινούριο γεφύρι, ψηλότερο και με σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς το υπάρχον γεφύρι πλέον δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χωριού και των πολιτών.

«Κάθε φορά που βρέχει, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Το νερό ανεβαίνει πάνω από το γεφύρι και πλημμυρίζουμε, γιατί φρακάρουν καλάμια και κορμοί. Προχθές έριξε πολύ νερό και για πάνω από μία ώρα ο δρόμος ήταν κλειστός και τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να περάσουν. Τα μηχανήματα το καθάρισαν, το ξεβούλωσαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, όμως αυτό πρέπει να διορθωθεί και να μην πλημμυρίζουμε με το παραμικρό. Πιστεύω πως πρέπει να φτιαχτεί νέο γεφύρι, πιο ψηλό και πιο μεγάλο, γιατί αυτό που έχουμε δεν επαρκεί πλέον», τόνισε ο κ. Πυρλής.

Ο Μπάμπης Σπηλιόπουλος, κάτοικος του χωριού, τόνισε ότι είναι αναγκαία μια αντιπλημμυρική παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο, αφού πολλές φορές πλημμυρίζει και οι αγρότες της περιοχής δεν μπορούν να πάνε στις καλλιέργειές τους.

«Το γεφύρι που υπάρχει τώρα, είναι παλιό και φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα σπάσει, ειδικά αν τα νερά είναι πιο ορμητικά. Πρέπει να κατασκευαστεί καινούριο γεφύρι το συντομότερο δυνατόν, πιο μεγάλο και πιο ψηλό, για να μην πλημμυρίζουμε. Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να γίνει μια γενικότερη παρέμβαση αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να προστατευτεί η περιουσία μας», δήλωσε.

O αντιδήμαρχος Πολιτικης Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γιάννης Δάγκαρης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι πρέπει να δρομολογηθεί από την Περιφέρεια η κατασκευή νέου γεφυριού, γιατί το σημερινό δεν βοηθά στην ομαλή μεταφορά των φερτών υλικών.

«Το βασικό πρόβλημα με το γεφύρι στο Πλουτοχώρι δεν περνάνε τα φερτά υλικά από κάτω. Κάθε φορά που το ποτάμι φέρνει κορμούς και κλαδιά από δέντρα, αυτά μπλοκάρουν στο γεφύρι και έχουμε υπερχείλιση. Έτσι, αναγκαζόμαστε να στέλνουμε διαρκώς μηχανήματα για να καθαρίσουμε, κάτι που δεν είναι εύκολο, γιατί ακόμα και δέκα λεπτά είναι πολύτιμος χρόνος σε τέτοια φαινόμενα. Πρέπει να δρομολογηθεί η κατασκευή νέου γεφυριού, με σύγχρονες προδιαγραφές, για να τερματιστούν οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στο συγκεκριμένο σημείο», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος