FOLLOW US: facebook twitter

Aναγκαία η ενίσχυση του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-«Είναι αναγκαίες οι προσλήψεις για να αντέξουμε», τονίζει ο πρόεδρος των Εργαζομένων, Γ. Φωτόπουλος

Πραγματική μάχη δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείο Πύργου, για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ηλεία, εξαντλώντας μέρα με τη μέρα τη σωματική και πνευματική τους αντοχή.

Νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι, μαζί με τους γιατρούς, καταβάλλουν διαρκή προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τα θεωρούμενα ύποπτα κρούσματα ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο με την ταυτόχρονη φροντίδα των ασθενών στις υπόλοιπες κλινικές του ιδρύματος.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, Γιάννης Φωτόπουλος, είναι επιτακτική η άμεση ενίσχυση του προσωπικού διότι κανένας δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το προσεχές χρονικό διάστημα.

«Είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο προσωπικό, διότι το φαινόμενο του κορονοϊού τώρα αρχίζει να “φουντώνει”. Με βάση το οργανόγραμμα, είμαστε περίπου 30% λιγότεροι, ενώ αν συνυπολογίσουμε και τις ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό, όπου π.χ. έχουμε τέσσερις παθολόγους αντί για 12 προβλεπόμενους, αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες. Η επιβάρυνση του προσωπικού είναι ήδη ορατή και πρέπει να γίνει κάτι, διότι αν δεν είμαστε επαρκείς και ασφαλείς, αυτό είναι εις βάρος των ασθενών», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος και πρόσθεσε ότι έχει τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο μετατροπής ενός εκ των τριών νοσοκομείων του νομού σε μονάδα νοσηλείας ασθενών αποκλειστικά με κορονοϊό.

«Σε δύο πρόσφατες συνεδριάσεις με τους γιατρούς συζητήσαμε κατά πόσον είναι εφικτό και ρεαλιστικό να λειτουργήσει ένα από τα τρία νοσοκομεία της Ηλείας ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, ώστε να καλύπτονται καλύτερα οι ασθενείς και να περιοριστεί ο ιός. Εμείς ήδη ανοίξαμε τον 3ο όροφο στον Πύργο για να απομονώσουμε κάποιους ασθενείς, αλλά αυτό δεν αρκεί. Είμαστε εν αναμονή και υλικού προστασίας, το οποίο έχει μπλοκάρει στα τελωνεία. Ελπίζουμε ότι θα έρθει άμεσα για να μην έχουμε πρόβλημα», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος