FOLLOW US: facebook twitter

«Αναγκαία η αυξημένη προστασία των αστυνομικών από τον ιό»: Τέσσερα νέα αιτήματα από την Ένωση Αστυν. Υπαλλ. Ηλείας

Ημερομηνία: 18-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Tέσσερα νέα αιτήματα απευθύνει προς τις αρμόδιες Αρχές η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας,προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν μελλοντικές αρνητικές συνέπειες από την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των πολιτών.

Δεδομένου ότι η Ηλεία είναι στο επίκεντρο της πανδημίας, η Ένωση αιτείται την άμεση προμήθεια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας με νέες και μεγαλύτερες ποσότητες υγειονομικού υλικού (απολυμαντικά προϊόντα,ειδική μάσκα, γάντια) προκειμένου να υπάρχει επάρκεια,τη δημοσίευση πράξεως νομοθετικού περιεχομένου για την υποχρεωτική ιατρική εξέταση ανίχνευσης κορωνοϊού, σε κάθε αστυνομικό με ύποπτα συμπτώματα είτεεναλλακτικάτην έκδοση διαταγής ήκανονιστικής διοικητικής πράξης της ΕΛ.ΑΣ. περί υποχρεωτικής ιατρικής εξέτασης για κορωνοϊό, κάθε Αστυνομικού, νοσήσαντος ή νοσούντος ή που θα νοσήσει, με φερόμενη ασθένεια με χαρακτηριστικά κρυολογήματος, την αποδοχή κάθε αίτησης αστυνομικού υπαλλήλου για χορήγηση Άδειας Ειδικού Σκοπού, εφ’όσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας έχουν υποβληθεί καταγγελίες περί αρνήσεως χορηγήσεως, καθώς και τη χορήγηση Άδειας διευκόλυνσης σε συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με χρόνια νοσήματα, εφόσον οι ίδιοι το αιτηθούν, προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

«Οι πολίτες της Ηλείας καλούνται να μην ανησυχούν και να έχουν εμπιστοσύνη ότι οι Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας εκτελούν πάντοτε αλλά και ειδικά κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, το καθήκον τους, με απόλυτη τήρηση των κανόνων προστασίας της Δημόσιας Υγείας αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό και της εξ αιτίας αυτού. Εκφράζουμε την πεποίθησή μας πως αν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα που προαναφέρθηκαν, θα διασφαλίζεται όχι μόνο η υγεία των αστυνομικών αλλά και ο έλεγχος της διασποράς της νόσου στις κρίσιμες ημέρες που έρχονται. Η επαγγελματική αποστολή των αστυνομικών της Ηλείας είναι υψίστης σημασίας για την γενική πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, για την κοινωνική συνοχή και  για την πορεία του τόπου, και προς τούτο η υγεία των αστυνομικών υπαλλήλων πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, Παν. Ζώντος.


Καιρός Πύργος