FOLLOW US: facebook twitter

Αναφορά στη Βουλή από τον Ανδρ. Νικολακόπουλο: «Περισσότερη στήριξη στο έργο των Συμβασιούχων Πυροσβεστών»

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Η αντιμετώπιση πολλών και διαδοχικών πυρκαγιών και η αντιπυρική περίοδος που ολοκληρώνεται ύστερα από πληθώρα περιστατικών  κατέδειξαν και το φετινό καλοκαίρι το πολύτιμο αν και εξαιρετικώς δύσκολο έργο των πυροσβεστών μας. Βρισκόμενοι μπάντα σε εγρήγορση και με ετοιμότητα έγκαιρων παρεμβάσεων ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά των πύρινων μέτωπων,  στην Ηλεία αλλά  και  την επικράτεια δίνοντας όλες τις δυνάμεις τους όπου και αν εκλήθησαν να προσφέρουν υπηρεσία», δήλωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας,Ανδρέας Νικολακόπουλος  και πρόσθεσε πως η Πολιτεία από την πλευρά της έκανε ό,τι ήταν δυνατόν  και συνέβαλε καθοριστικά στην προσπάθεια ελέγχου των πυρκαγιών ενώ μετά από αρκετά χρόνια ικανοποίησε την ανάγκη για ενίσχυση σε προσωπικό και άλλους τομείς.

Ιδιαίτερη μνεία εξάλλου έκανε ο κ. Νικολακόπουλος στους εποχικούς Συμβασιούχους Πυροσβέστες, επισημαίνοντας ζητήματα ή παραλείψεις που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και πάντως πριν από μια νέα αντιπυρική περίοδο.

Ο ίδιος, κατέθεσε αναφορά του Πανελλήνιου  Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑΣΣΥΠ) στη Βουλή με συγκεκριμένες και δικαιολογημένες διεκδικήσεις.

Μεταξύ άλλων οι Πυροσβέστες  αναφέρουν ότι θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω με βασικά μέσα ατομικής προστασίας όπως και με προμήθεια πραγμάτων που θα τους βοηθήσει αποτελεσματικά στην δασοπυρόσβεση. Θεωρούν ακόμη ότι θα ήταν δίκαιο να τους χορηγηθεί κάρτα υγείας, για να μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Επίσης ζητούν να ισχύσει ίδια διαδικασία για όλους και να μη διαχωρίζονται οι συμβασιούχοι της Π.Υ ανάλογα με την ημερομηνία πρόσληψής τους όσον αφορά το θέμα επαναπρόσληψης, και τέλος επιδιώκουν την ανάλογη αξιοποίησή τους από το Σώμα με βάση την εμπειρία και τον χρόνο εργασίας τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος