FOLLOW US: facebook twitter

Αναδρομικά: Η αίτηση που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι στον e – ΕΦΚΑ για τα «κουρεμένα» αναδρομικά

Ημερομηνία: 29-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Κάλεσμα στους συνταξιούχους που πήραν κουρεμένα αναδρομικά 11μηνου να καταθέσουν στον e-ΕΦΚΑ αίτηση θεραπείας απευθύνει η ΕΝΥΠΕΚΚ.

Όπως αναφέρει η μη υποβολή τής αίτησης θεωρείται ως αποδοχή της παρανομίας τής κυβέρνησης-ΕΦΚΑ που στέρησαν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα.

Στο μεταξύ συνταξιούχοι που υπέβαλλαν αίτηση πριν ή κατά το 11μηνο και ξεκίνησαν να πληρώνονται την σύνταξη μετά τον 6/2015 θα λάβουν οι ίδιοι τα αναδρομικά που δικαιούνται χωρίς αίτηση, απευθείας στον λογαριασμό τους αλλά σε δεύτερο χρόνο και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόκειται για τις ειδικές εκείνες περιπτώσεις συνταξιούχων που η συνταξιοδότησή τους έπεσε κοντά στο 11μηνο, με αποτέλεσμα να λάβουν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016.

Στα αναδρομικά που έλαβαν κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης τους, εμπεριέχονται αθροιστικά οι αντισυνταγματικές κρατήσεις που τώρα επιστρέφονται. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος