FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: «Θάφτηκε» η Β΄ Κατηγορία

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας θάφτηκε. Από τις αρχές Οκτωβρίου, πήγε τέλος Οκτωβρίου και βλέπουμε. Πάντως, κάπου 22-23 σωματεία έχουν υποβάλει ή θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής.

 

Εντυπωσιακές απουσίες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν έχουν υποβάλει δήλωση ούτε στη Β΄ Κατηγορία ο Ολυμπιακός Ζαχάρως και ο Ν. Κόροιβος Κατσαρού. Εντυπωσιακές απουσίες, γιατί οι ομάδες μέχρι πέρυσι ήταν στη Γ΄ Εθνική και την Α΄ τοπική κατηγορία. Τεράστιες οι ευθύνες των παραγόντων της Ζαχάρως και δη του Προέδρου κ. Μπάδα, γιατί ο Πρόεδρος πάντα έχει την κύρια ευθύνη για ό,τι συμβεί σε ένα σωματείο. Αρκείται να μοιράζει αθλητικό υλικό σε σωματεία ο κ. Μπάδας. Άφησαν τους παίκτες να φύγουν από την ομάδα. Ξέμειναν και τώρα θρηνούν επί των ερειπίων. Αντ’ αυτού κάποιοι άλλοι παράγοντες, γονείς και δεν συμμαζεύεται φτιάχνουν νέο σύλλογο, τον Εθνικό Ζαχάρως! Εκάστοτε οι ιδιότυποι παράγοντες της Ζαχάρως φτιάχνουν σωματεία και τα διαλύουν (Κόκκινη Θύελλα, Α.Ε. Νέων Ζαχάρως και τώρα Εθνικός!).

 

Ομάδες απούσες

Ακόμη δεν έχουν κάνει δήλωση συμμετοχής, απ’ όσα γνωρίζουμε, ο Άφοβος Βροχίτσας, ο Πήγασος Πρασίνου, ο Άρης Λάνθι, ο Απόλλων Σμίλα. Απεναντίας, μετά από κάμποσα χρόνια έκανε δήλωση συμμετοχής ο Α.Ο. Κουτσοχέρας (!), η ομάδα της Σχολής Φερεκίδη. Εντυπωσιακό ότι δεν υπέβαλε αίτηση συμμετοχής ο πρωταθλητής Αχιλλέας Νεοχωρίου, ενώ δήλωσε, κατά πληροφορίες, ο Α.Ο. Κάστρου και πάει λέγοντας έως ότου αξιωθεί το σάιτ της ΕΠΣΗ να δημοσιοποιήσει τις συμμετοχές.

 

Ενημέρωση από το σάιτ της Ενώσεως!

Το άλλο πώς το είδατε; Είπε ο Πρόεδρος των προέδρων στη Γενική Συνέλευση, απευθυνόμενος στα σωματεία: «Να ενημερώνεστε από το σάιτ της Ένωσης, γιατί οι δημοσιογράφοι παρασύρονται και κάποιες φορές γράφουν “μπούρδες”»! Με τις υγείες σας!

 

Η αναβολή

Την έκανε στη συνέλευση ο Πρόεδρος της Διοργανώτριας ΕΠΣΗ. Θέλησε παρά την αρχική απόφασή του να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής δύο εβδομάδες αργότερα! Στο σημείο αυτό εξερράγην 3-4 σωματεία με την αναβολή που πρότεινε. Είχε πάρει μηνύματα ο Πρόεδρος. Είχαν πέσει και τηλέφωνα από εκπροσώπους σωματείων που κρύφτηκαν στη συνέλευση. Τελικά μετά τις φωνές αντιπροσώπων, βρέθηκε η χρυσή τομή. Αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα. «Και η πίτα ακέραια και ο σκύλος χορτάτος», κατά τη λαϊκή παροιμία.

 

Η διάλυση της ηλειακής διαιτησίας

Στο ρεπορτάζ περί τις αξιολογήσεις των διαιτητών ήμουν αναλυτικός, δεν ήμουν όμως αποκαλυπτικός! Θα το κάνω σήμερα. Υπεύθυνος της διάλυσης της ηλειακής διαιτησίας υπάρχει εδώ και χρόνια. Τον ξέρουν πιο καλά οι ίδιοι οι διαιτητές και το ομολογούν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Όταν ο επικεφαλής της Ενώσεως είναι αντίθετος με την εκάστοτε ΕΠΟ αυτά παθαίνει. Γιατί, εκείνοι είναι χειρότεροι απ’ αυτόν (ενν. οι διοικούντες την ΕΠΟ).

 

Η βιτρίνα

Χάλασε η βιτρίνα της ηλειακής διαιτησίας. Με το «φάγωμα» του Μάριου Λαμπρόπουλου, τέλος η Α΄ Εθνική για την Ηλεία. Έτσι, ο πόθος του ηλειάρχη ότι θα βγουν διαιτητές που θα πάνε στην Α΄ Εθνική από τα φυντάνια των σχολών που ο ίδιος δημιουργεί, δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Ούτε καν υπάρχει υποδομή για κάτι τέτοιο. Εδώ είναι τεράστιες οι ευθύνες της Επιτροπής Διαιτησίας των τεσσάρων τελευταίων χρόνων. Γιατί, όταν δεν ορίζουμε τους νέους διαιτητές στην Α΄ Κατηγορία, πώς θα πάρουν εμπειρίες ώστε να εξελιχθούν;

 

Οι εξετάσεις των διαιτητών

Και μέσα στην αναμπουμπούλα έγιναν οι εξετάσεις των διαιτητών (εν ενεργεία και μη). Φυσικά δεν ενημερωθήκαμε από το περίφημο σάιτ της ΕΠΣΗ, αλλά από τα κατάστιχα που κρατούμε. Περάσαμε μια βολτούλα από το Ενωσιακό και είδαμε εικόνες. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα κρατήθηκαν και η θερμοκρασία εμετράτο από τη… νοσοκόμα της Ένωσης.

*Τα πρόσωπα όλων ήταν χαρωπά, γιατί πήγαν καλά οι αξιολογήσεις φέτος. Πιάσαμε πάτο. Πιο κάτω δεν έχει.

*Τώρα πώς ακριβώς τα πήγαν στ’ αγωνιστικά τεστ και κυρίως στα γραπτά, η Επιτροπή του κ. Κυριακάκη ξέρει.

 

Οι δηλώσεις των διαιτητών

Έγιναν και οι δηλώσεις των διαιτητών. Ο Γιώργος Καραβίδας και ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος είναι οι δύο νέοι παρατηρητές διαιτησίας. Δεν έκαναν αίτηση μη εν ενεργεία ο Ορέστης Δρακούλης και ο Γιώργος Αναστόπουλος, παρότι τους παρακάλεσαν και τους κάλεσαν. Ούτε ο Απόστολος Μαραθιάς. Δεν γνωρίζω αν έκανε ο Μαυραειδόπουλος, γιατί έχει κώλυμα λόγω της κόρης του που είναι διαιτητής και καλή μάλιστα, άσχετα αν δεν της έδωσαν παιχνίδια.

*Και μια και λέμε για εξετάσεις, μεθαύριο στις 11 του μηνός τα παιδιά της Γ΄ Εθνικής (Β. Τσάκαλης, Ρηγόπουλος) πάνε στο Γαλάτσι, ως και οι βοηθοί της ίδιας κατηγορίας την επομένη (Ασημακόπουλος, Καλαμαράς, Καραμέρος, Κόρδας, Λιάπης, Πήττας).

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος