FOLLOW US: facebook twitter

Αν. Νικολακόπουλος: «Πολλαπλά οφέλη για την Ηλεία από την ίδρυση Ξενόγλωσσης Σχολής Πολιτισμού»

Ημερομηνία: 16-12-2022 | Συντάκτης:

Τι συζήτησε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών  

Η ενίσχυση και προώθηση της πρότασης για την δημιουργία αυτόνομης ξενόγλωσσης Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ηλεία, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην συνάντηση που είχε ο βουλευτής του νομού μας κ.Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα και τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών θεμάτων κ.Διονύση Μαντζαβίνο.

Η πρόταση που έχει απευθύνει ο κ. Μπούρας αφορά στην ίδρυση αυτόνομης Ξενόγλωσσης Σχολής Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία θα περιλαμβάνει τμήματα Ολυμπισμού, Ελληνικού Πολιτισμού και Φιλοσοφίας της Αρχαίας Ελλάδας και παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής Μεταπτυχιακών.

«Είναι μία πρόταση σε θετική κατεύθυνση και με δεδομένο ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες πλέον, θα πρέπει να ξεκινήσει μία συζήτηση στην Ηλεία ώστε να την προωθήσουμε και να την ενισχύσουμε, έτσι ώστε ο τόπος να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί μέσα από την ίδρυση αυτής της Σχολής. Εκτιμώ ότι όσο συζητάμε το θέμα, θα αντιλαμβανόμαστε περισσότερο τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο νομός μας, την εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει και την παγκόσμια αναγνώριση» σχολίασε ο κ. Νικολακόπουλος μετά την εκτενή ενημέρωση που είχε με τον πρύτανη και τον Αντιπρύτανη, ο οποίος θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εν λόγω πρότασης.

Εστίασε επιπλέον στην σημασία και την συμβολή της Ολυμπιακής γης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την παγκόσμια απήχηση που έχει ο πολιτισμός μας, με την Αρχαία Ολυμπία να διαθέτει ισχυρό brandname, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω  της ίδρυσης της Σχολής, προσελκύοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ο κ. Νικολακόπουλος είχε την ευκαιρία να  ενημερωθεί και για την λειτουργία του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και τα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μπούρα, βάσει των διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί, από την ερχόμενη Άνοιξη θα αρχίσει να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό, μέσω μεγάλης καμπάνιας για την διαφήμισή του και από τον Σεπτέμβριο του 2023 θα δεχθεί τους πρώτους φοιτητές.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την ίδρυση και λειτουργία της Αγροτικής Σχολής στην Αμαλιάδα. Μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών, όλοι οι φορείς που έχουν υπογράψει το μνημόνιο βρίσκονται σε στενή συνεργασία, τακτοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν σε οργανωτικά ζητήματα, ώστε από τον Σεπτέμβριο του 2023 να αρχίσουν να φοιτούν οι πρώτοι σπουδαστές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος