FOLLOW US: facebook twitter

Αν. Νικολακόπουλος – Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Ηλείας

Ημερομηνία: 28-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ζήτησαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η ενίσχυση, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές, των Αστυνομικών Τμημάτων της Ηλείας, ήταν το βασικό θέμα που τέθηκε στην συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας με την συμμετοχή του προέδρου κ. Γρηγόρη Κατσώλη, του Γ.Γ. Δημήτρη Χριστοφόρου και το ταμία κ. Βασίλη Τρυπάκη.

Είχε ήδη προηγηθεί η κατάθεση ερώτησης του Νικολακόπουλου προς τον Υπουργό για την ενίσχυση σε εξοπλισμό και την προμήθεια καμερών για όσους αστυνομικούς εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, καθώς επίσης ανάλογες παρεμβάσεις του βουλευτή ανά τακτά διαστήματα προωθώντας τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Και σε αυτή την συνάντηση τέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηλείας με προσωπικό, καθώς επίκεινται μεταθέσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ως εκ τούτου ζητήθηκε από τον Υπουργό στο πλάνο να συμπεριληφθεί ο νομός με έναν ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών.

Η ενίσχυση της δύναμης θα συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και στον περιορισμό των τροχονομικών παραβάσεων και τροχαίων ατυχημάτων . Άλλωστε, υπάρχουν ήδη απτά αποτελέσματα με την απόσπαση δέκα αστυνομικών στις υπηρεσίες της τροχαίας μετά από αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας καθώς τα στοιχεία δείχνουν μείωση των τροχαίων, γι’ αυτό και ζητήθηκε από τον Υπουργό να εξετασθεί η συνέχιση του μέτρου.  Σημειώθηκε βεβαίως ότι για την μείωση των τροχαίων σημαντικό ρόλο έχουν επιτελέσει και οι οδικές παρεμβάσεις και τα έργα που εκτελούνται στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

Επιπλέον, τέθηκε και το θέμα της ενίσχυσης των αστυνομικών με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, όπως αποτυπώνεται και στα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Η ατζέντα περιελάβανε και τις κτιριακές υποδομές, με τα προβλήματα όπως έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στα κτίρια που στεγάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού. Ήδη έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις , υπάρχει σημαντική πρόοδος και εκφράστηκε αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχει αλλάξει ριζικά η εικόνα.

Άλλωστε, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η επικοινωνία θα είναι συνεχής με το Υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα, ενώ χαρακτηρίστηκε, και από την πλευρά του κ. Νικολακόπουλου και από την πλευρά των αστυνομικών, ως ιδιαίτερα θετικό το μέτρο της ενίσχυσης των αστυνομικών με 600 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος