FOLLOW US: facebook twitter

Τάμπλετ ακούμε και τάμπλετ δεν βλέπουμε στα σχολεία

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Παρά τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα ζητούσε από τη Νίκη Κεραμέως να επισπεύσει τη διανομή ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ελάχιστος αριθμός φορητών υπολογιστών έχει δοθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να καρκινοβατεί η τηλεκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση διαφημίζουν με κάθε ευκαιρία τις δωρεές σε τεχνολογικό εξοπλισμό από ιδιωτικές εταιρείες και ιδιώτες με οικονομική επιφάνεια και διατρανώνουν ότι έχουν εξασφαλίσει χιλιάδες συσκευές για τα σχολεία της χώρας. Ομως, από τα λόγια μέχρι την πράξη, υπάρχει τεράστια απόσταση, που καλύπτεται από αδράνεια και αδιαφορία. Κυνική ομολογία της αδικαιολόγητης καθυστέρησης αποτελεί η προ ημερών δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι θα ζητούσε από την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως να επιταχύνει τη διανομή ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Το υπουργείο Παιδείας, προχθές, έκανε λόγο για «περισσότερες από 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) που έχουν εξασφαλισθεί» συνολικά. Ομως, από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 40.000 συσκευές σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέχρι και σήμερα δεν έχει μοιραστεί παρά ένας ελάχιστος αριθμός. «Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΟΛΜΕ, ο αριθμός των τάμπλετ και των λάπτοπ που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής σε σχολεία της χώρας δεν ξεπερνά τις 5.000 τον αριθμό».

Ανακοινώσεις σχολείων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από όλη τη χώρα επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Και ενώ η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης είναι καθολική, υπάρχουν ακόμη ολόκληρες περιοχές που δεν έχουν καμία ενημέρωση για το αν και πότε θα φτάσουν οι συσκευές στα σχολεία τους.

  • Δεύτερη μέρα, χθες, της καθολικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων στη χώρα και τα προβλήματα παραμένουν. Σύμφωνα με τη σελίδα Downdetector, που προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη διακοπή διαδικτυακών υπηρεσιών, χθες εντοπίστηκαν προβλήματα στη χρήση του συστήματος WebEx κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Καβάλα και η Ρόδος.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος