FOLLOW US: facebook twitter

Αμετάβλητη η ημερομηνία πληρωμής του τσεκ

Ημερομηνία: 20-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
-Τελευταία μέρα η σημερινή για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις

Πραγματικό αγώνα δρόμου έκαναν φέτος οι παραγωγοί και οι πύλες εξυπηρέτησής τους για να ολοκληρώσουν την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ, αφού φέτος το σύστημα άνοιξε στα τέλη Απριλίου.

Σε συνδυασμό με τους περιορισμούς που ίσχυσαν λόγω του κορονοϊού, το χρονικό διάστημα ήταν πολύ μικρότερο σε σχέση με άλλες χρονιές, παρ’όλα αυτά η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων υποβλήθηκαν εγκαίρως.

Η προθεσμία υποβολής των εμπρόθεσμων αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουνίου, ενώ μέχρι σήμερα κατατίθενται οι εκπρόθεσμες αιτήσεις, στις οποίες προβλέπεται «ποινή» 20%.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών, Άλκης Κωνσταντόπουλος, φέτος έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κατατεθούν εγκαίρως οι αιτήσεις, και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση, η καθυστέρηση στις αιτήσεις δεν θα επηρεάσει την ημερομηνία καταβολής των επιδοτήσεων.

«Παρότι φέτος είχαμε καθυστέρηση στην υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ, η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι οι επιδοτήσεις θα καταβληθούν όπως και τις άλλες χρονιές, δηλαδή τέλη Οκτωβρίου η προκαταβολή και τα Χριστούγεννα το τσεκ. Φέτος καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους παραγωγούς στην υποβολή των αιτήσεων, διότι μια αίτηση ΟΣΔΕ δεν είναι εύκολη διαδικασία και απαιτεί φυσική παρουσία. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό των αιτήσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, τόσο στην Ηλεία όσο και σε όλη την Ελλάδα», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος