FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς προσδοκίες: Άμεσο κίνδυνο λουκέτου βλέπει 1 στους 3 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ημερομηνία: 26-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Οικονομία

Την αγωνία ενός μεγάλου τμήματος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών καταγράφει επικαιροποιημένη έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Το ζήτημα της ρευστότητας είναι πλέον εμφανές με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση να μην επαρκούν για να καλύψουν την πλειονότητα των επιχειρήσεων που παλεύουν για την επιβίωση τους μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά μειωμένης ζήτησης.

Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που εκφράζουν φόβο πως δε θα μπορέσουν να κρατήσουν την επιχείρησή του ανοιχτή το αμέσως επόμενο διαστημα.

Ειδικότερα, τα βασικότερα ευρήματα της έρευνας έχουν ως εξής:

  • 8 στις 10 επιχειρήσεις (81,7%) δήλωσαν πως ο τζίρος τους ήταν μειωμένος το προηγούμενο διάστημα (μήνα) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας ο μέσος όρος μείωσης του τζίρου είναι 46%.
  • 2 στις 10 επιχειρήσεις (21,1%) δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό το προσωπικό τους να μειωθεί το επόμενο εξάμηνο, ενώ μόλις το 5% δήλωσε πως θα προχωρήσει σε προσλήψεις. Εκτιμάται, με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα πως μέχρι το τέλους του έτους κινδυνεύουν να χαθούν περίπου 190.000 θέσεις εργασίας.
  • 1 στις 3 (33,9%) επιχειρήσεις εκφράζουν τον φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητας τους το επόμενο διάστημα.
  • Σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις (37,2%) δήλωσαν ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις
  • 1 στις 3 επιχειρήσεις (33,4%) δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις.
  • Σχεδόν 6 στις 10 (55,1%) επιχειρήσεις είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένες με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος