FOLLOW US: facebook twitter

Άμεση ενίσχυση με 250 τάμπλετ και λάπτοπ στα σχολεία – Συνολική δαπάνη 34.115 ευρώ από τον δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:

Άμεσες διαδικασίες για την ενίσχυση των σχολείων του Πύργου με τον αναγκαίο εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση υλοποιεί η δημοτική αρχή, καθώς οι Σχολικές Επιτροπές Μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πύργου αποφάσισαν σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την έγκριση των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών για την προμήθεια συνολικά διακοσίων τάμπλετ και δέκα λάπτοπ για τις ανάγκες των δύο Διευθύνσεων, όπως αυτές προκύπτουν από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στις Επιτροπές.

Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών, Μαρίνος Αχτύπης και Δημήτρης Τζουανόπουλος, η Διεύθυνση Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου ενημέρωσε κατόπιν αιτήματος ότι οι συνολικές ανάγκες των σχολικών μονάδων της  είναι μεγάλες λόγω του covid-19 για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, διότι πολλοί μαθητές λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν είναι σε θέση να αγοράσουν, ώστε να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ είναι ανέφικτο να χρησιμοποιούν τον ίδιο ηλεκτρονικό υπολογιστή δύο μαθητές συγχρόνως.

Η Διεύθυνση συνέταξε τις σχετικές μελέτες για να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των συσκευών με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, κατόπιν αξιολόγησης προσφορών και στη συνέχεια η επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την προμήθεια. Η δαπάνη για την υπηρεσία θα βαρύνει το κεφάλαιο Δαπανών με τίτλο «Αγορές Παγίων » έτους 2020 των δύο Σχολικών Επιτροπών. Η συνολική δαπάνη φτάνει τις 34.115 (15.500 + 15.900 + 2.715).

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δέκα λάπτοπ θα καλύψουν τις ανάγκες μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου για το μάθημα της Πληροφορικής, καθώς είναι αδύνατον να χρησιμοποιούν τον ίδιο ηλεκτρονικό υπολογιστή δύο μαθητές συγχρόνως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος