FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα… Συγκλήτου για τη Μουσειολογία – Άμεσες ενέργειες από το υπουργείο Παιδείας θα ζητήσει το Παν/μιο Πατρών

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:

Ενώπιον των ευθυνών του φέρνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο, καθώς θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η Σύγκλητος αναμένεται να ζητήσει με σχετική απόφαση των μελών της από το υπουργείο να πράξει τα δέοντα για τη στελέχωση του τμήματος, επισημαίνοντας ότι το ίδρυμα αδυνατεί με τα τωρινά δεδομένα να κάνει κάτι. Παράλληλα, αναμένεται να υπενθυμίσει στο υπουργείο ότι η ίδρυση του τμήματος ήταν κατά βάση απόφαση-πρωτοβουλία της κεντρικής εξουσίας και όχι του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά συνέπεια θα πρέπει η κυβέρνηση να δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί συνέχεια παλαιότερης απόφασης της Κοσμητείας Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Σπουδών και έρχεται σε συνέχεια της επιστολής που εστάλη στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πριν από δύο μήνες, την οποία συνυπέγραφαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, και η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου,  ζητώντας άμεσες ενέργειες στελέχωσης του τμήματος για να ολοκληρωθεί ομαλά η διδασκαλία του εξαμήνου, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει τεθεί προς συζήτηση στη Σύγκλητο η εισήγηση της Κοσμητείας  για τη διακοπή λειτουργίας της Μουσειολογίας, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για το εαρινό εξάμηνο.

Όσον αφορά τη χειμερινή εξεταστική, θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως και θα είναι «κουτσή», αφού τα μισά μαθήματα δεν διδάχθηκαν λόγω έλλειψης καθηγητών. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στο πρώην τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ), αφού αρκετά μαθήματα που αφορούν τελειόφοιτους, δεν θα εξεταστούν καθότι δεν διδάχθηκαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος