FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα ζητά ένα Υποθηκοφυλακείο ανά Πρωτοδικείο

Ημερομηνία: 06-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

slide-ypothikofolakeioΣτον Υπουργό Δικαιοσύνης χθες οι δήμαρχοι Ήλιδας και Πηνειού και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για το θέμα της κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων

–  Ο Αλέξης Καστρινός μετέφερε την απόφαση του Δ.Σ Πηνειού για διατήρηση των Υποθηκοφυλακείων Γαστούνης και Βαρθολομιού
–      Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας ζήτησε ένα Υποθηκοφυλακείο ανά Καλλικρατικό δήμο

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο για το θέμα της αναδιάρθρωσης των Υποθηκοφυλακείων και του σχεδίου νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση, είχαν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Κυπρούλης, για να θέσουν τις δικές τους προστάσεις. Η συνάντηση έγινε παρουσία και του δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού ο οποίο μετάφερε και την ομόφωνη πρόταση του δημοτικού του συμβουλίου.

Στην σύσκεψη υπήρξε γόνιμος διάλογος κατατέθηκαν οι ενστάσεις των φορέων της Αμαλιάδας με απώτερο στόχο να διατηρηθεί το Υποθηκοφυλακείο της Αμαλιάδας και να γίνει έμμισθο και του δήμου Πηνειού με επί μέρους προτάσεις. Ο κ. Κυπρούλης εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κατέθεσε – και με υπόμνημα- την πρόταση να διατηρηθεί ένα και έμμισθο Υποθηκοφυλακείο ανά Καλλικρατικό δήμο και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό – γιατί ο Υπουργός τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι οικονομικά ασύμφορο- να γίνουν δύο έμμισθα Υποθηκοφυλακεία στην Ηλεία, ένα ανά Πρωτοδικείο. Δηλαδή ένα για το Πρωτοδικείο Πύργου και ένα για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.

Η τελευταία πρόταση είναι των συμβολαιογράφων της Αμαλιάδας και την μετέφερε ο κ. Κυπρούλης στον Υπουργό. Με την πρόταση αυτή της διατήρησης του Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας, συμβαδίζει και ο δήμος Ήλιδας, αφού όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Χ. Χριστουδουλόπουλος, το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας θα φέρει πολλά προβλήματα στους χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται από αυτό και δεν είναι δυνατόν να γίνει ένα μόνο έμμισθο και υδροκέφαλο Υποθηκοφυλακείο στον Πύργο.

Να σημειώσουμε ακόμα – όπως δήλωσε στην Πρωϊνή ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας- ο κ. Κυπρούλης μετέφερε στον Υπουργό και την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεδρίασε χθες στην Αθήνα, όπου θεωρούν πρόωρο το θέμα της αναδιάρθρωσης των Υποθηκοφυλακείων βάσει του σχεδίου νόμου που προτείνει ο Υπουργός γιατί δημιουργούνται πολλά προβλήματα κυρίως με τα Κτηματολόγια.

Η θέση Καστρινού για τα Υποθηκοφυλακεία

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός παρουσίασε την αριθμ. 237/2016 (ΑΔΑ: Ω4ΤΝΩΞΑ-ΣΟΙ) ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ έθεσε και πλήθος επιχειρημάτων για την διατήρηση των υφιστάμενων υποθηκοφυλακείων Βαρθολομιού και Γαστούνης.
Πριν την πραγματοποίηση της σύσκεψης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και στο σχετικό θέμα της αναδιάρθρωσης των υποθηκοφυλακείων της χώρας το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή στις καταργήσεις των υποθηκοφυλακείων και την απόφαση αυτή την μετέφερε στον Υπουργό ο κ. Καστρινός.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης άκουσε προσεκτικά όλες τις προτάσεις που του έκαναν οι φορείς της Ηλείας και δεσμεύτηκε ότι αφού μελετήσει όλες τις κατατεθειμένες στη διαβούλευση προτάσεις θα επανέλθει σε διάστημα μιας εβδομάδας περίπου με νέες προτάσεις πιο βελτιωμένες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος