FOLLOW US: facebook twitter

Άλυτο ακόμα το θέμα των κατασχέσεων των αγροτικών επιδοτήσεων

Ημερομηνία: 20-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Την Πέμπτη η πληρωμή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης

Λίγες ημέρες θα περιμένουν ακόμη οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ  για να δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από τις αγροτικές επιδοτήσεις και την προκαταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης

Η ημερομηνία πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην πολύ-αναμενόμενη πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών δικαιούχων παραγωγών, φαίνεται να έχει κλειδώσει για τις 22 του μήνα ημέρα Πέμπτη. πληρωμή θα αφορά 600.000 δικαιούχους που έκαναν για το 2020 αίτηση ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση.

Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να πληρώσει την πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης έως 23 Οκτωβρίου. Η πίστωση της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2020,  εκτιμάται ως ποσό γύρω στα 750 εκατ. ευρώ. Αν η πληρωμή γίνει την Πέμπτη, τα λεφτά θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς αργά το απόγευμα και την Παρασκευή.

Ωστόσο παρά τις πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει με πρόσφατη αυτή του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, παραμένει άλυτο το θέμα των κατασχέσεων των αγροτικών επιδοτήσεων για δικαιούχους που έχουν οφειλές- και είναι βέβαια η πλειοψηφία των αγροτών-  και αν άμεσα, το επόμενο διήμερο δεν υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση με κατεπείγον χαρακτήρα, θα γίνουμε ξανά στο … ίδιο έργο θεατές!  Κουτσουρεμένα τσεκ , με παρακρατήσεις ή ακόμα και κατασχέσεις των ποσών που θα λάβουν από την επιδότηση σε δύσκολες εποχές!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος