FOLLOW US: facebook twitter

Πάτραι -Αίας Γαστούνης 1-2: Άλμα παραμονής με τεράστια ανατροπή

Ημερομηνία: 13-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Αίας πέρασε από την Πάτρα με ανατροπή, με δύο γκολ του Κουλούρη, και κρατά απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Ο Αίας Γαστούνης με δύο γκολ του Κουλούρη στο 82΄ και 85΄ ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0, νίκησε 1-2 στα «Προσφυγικά» τον ΑΠΣ Πάτραι, κι έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Γ΄ Εθνική, φτάνοντας τους 20 βαθμούς. Άλλο ένα τεράστιο διπλό για την ομάδα των Γαβριλόπουλου-Καραλάγα, που μετά το Γύθειο πέρασε νικηφόρα και από την Πάτρα, δηλαδή από την έδρα των δύο πιο αδύναμων ομάδων του ομίλου και αυτό τους δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Ο «Άγιαξ» είχε την εδαφική υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο και παρότι έμεινε πίσω στο σκορ, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφτασε στην ανατροπή, μέσα σε τρία λεπτά, με πρωταγωνιστή τον αρχισκόρερ του, Ηλία Κουλούρη. Η πατρινή ομάδα είχε προηγηθεί στο 75΄ με τον Ναβρότσκι και ο Αχαιός επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 82΄ και 85΄ και χάρισε την πολύτιμη νίκη στον Αίαντα. Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα της Γαστούνης έφτασε τις 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια, έχει μαζέψει 20 βαθμούς, είναι στο +5 από την τελευταία πεντάδα που υποβιβάζεται σίγουρα και στο +2 από την 9η θέση, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει και αυτή στο τοπικό.

Το φιλμ του αγώνα

5΄: Από πάσα του Ναβρότσκι, ο Σαμπανέι από πλάγια θέση σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

7΄: Ο Σαμπανέι έκανε κούρσα από δεξιά, έδωσε στον Ναβρότκσι, που δεν έπιασε καλά το σουτ και μπλόκαρε εύκολα ο Βίλλιος.

8΄: Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Ναβρότσκι να μπαίνει στη περιοχή και να κάνει το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Βίλλιος.

34΄: Καλή στιγμή για τον Αίαντα με ένα καλό απευθείας φάουλ του Σταθάτου, να περνά λίγο άουτ.

71΄: Ευκαιρία για το Πάτραι με τον Ναβρότσκι να δίνει στον Λιμάτσι στα πλάγια, ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ από καλή θέση.

75΄: Σέντρα του Λιμάτσι, προβολή του Ναβρότσκι, στα δίχτυα η μπάλα, 1-0.

82΄: Ο Αίας Γαστούνης ισοφαρίζει 1-1 με τον Ηλία Κουλούρη από μπαλιά του Σταθάτου, με τον Στανή να μην μπορεί να απομακρύνει.

85΄: Ο Κάρδαρης βγάζει ωραία μπαλιά-ασίστ στον Κουλούρη, ο οποίος γράφει το 1-2.

87΄: Μεγάλη ευκαιρία για το Πάτραι με τον Σαμπανέι να σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά απέκρουσε ο Βίλλιος.

92΄: Μεγάλη ευκαιρία για τον Αίαντα με τον Σταθάτο να βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Μπαμπούνη και να πλασάρει άουτ.

Καλύτεροι από τον Αίαντα οι Κουλούρης, Τσακοπιάκος, Ρίλντι και ο Τσιρίκος όσο αγωνίστηκε (α΄ ημίχρονο), χωρίς να υστερήσει κανείς. Επόμενος αντίπαλος ο Α.Ο. Πυλίου Κω στην Γαστούνη, την προσεχή Κυριακή.

Πάτραι: Μπαμπούνης, Β. Γερογιάννης, Θεοφάνης, Ζελενίτσας, Στανής, Ζέλος (85΄ Γερόπουλος), Παπαγεωργίου (68΄ Μαστραντωνάκης), Ν. Βλασόπουλος, Λιμάτσι (85΄ Σουγλέρης), Σαμπανέι, Ναβρότσκι.

Αίας: Βίλλιος, Χριστοφοράτος, Τσιρίκος (46΄ α.α. Καράγιωργας), Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Τριανταφυλλόπουλος (70΄ λ.τρ. Μουτσάι), Σταθάτος, Κουλούρης, Πυρρής, Παπαχριστόπουλος (66΄


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος