FOLLOW US: facebook twitter

Αλληλεγγύη

Ημερομηνία: 09-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Ισχυροί μετασεισμοί, παγωνιά, ερείπια παντού ραγδαία αύξηση των θανάτων και δραματικές εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό νεκρών και για τον αριθμό των εκατομμυρίων που θα αναγκαστούν να ξεριζωθούν, είναι οι τραγικές ειδήσεις από το μέτωπο των σεισμών στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία. Εικόνες και ιστορίες από τα χαλάσματα που δεν χωρούν στον νου. Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εκτιμούν ότι μπορεί να επηρεαστούν περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους και 1,4 εκατ. παιδιά.

Αν υπάρχει κάτι αισιόδοξο που φωτίζει τα σκοτάδια της ολοκληρωτικής καταστροφής, δεν είναι άλλο από τις αυθόρμητες αντιδράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης του απλού κόσμου στη χώρα μας απέναντι στους δοκιμαζόμενους λαούς των γειτονικών χωρών.

Η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων, για ακόμα μια φορά ξεπερνά σύνορα και εθνικισμούς, σπάζει φράχτες, αδιαφορεί για τα ανταγωνιστικά γεωπολιτικά συμφέροντα και αντιπαρέρχεται το φιλοπολεμικό κλίμα που έχουν καλλιεργήσει οι πολιτικές ελίτ στις δυο πλευρές του Αιγαίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος