FOLLOW US: facebook twitter

Άλλη μια χρονιά τιμής, διάκρισης και ικανοποίησης για την Ποτοποιία Μυλωνά

Ημερομηνία: 05-08-2020 | Συντάκτης:

Άλλη μια χρονιά τιμής, διάκρισης και ικανοποίησης για την Ποτοποιία Μυλωνά, που βραβεύτηκε στην 7η ΕΧΠΟΤΡΟΦ 2020, στον  5ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS GR 2020 και στον 1ο διαγωνισμό  MediterraneanTasteAwards® 2020 για τα προϊόντα της από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, ειδικούς κριτές και διακεκριμένους chefs.

Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με έξι εξαιρετικά προϊόντα, για τα οποία και διακρίθηκε συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία.

TASTE OLYMP AWARDS GR 2020 :

Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Πλατινένιο Βραβείο

Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χρυσό Βραβείο

Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Χρυσό Βραβείο

Ούζο Μυλωνά Νο 62 – Χάλκινο Βραβείο

Mediterranean Taste Awards QUALITY MTA 2020:

Ούζο Μυλωνά Νο 62 – Χρυσό Βραβείο

Ηδύποτο Μαστίχα ΜυλωνάΧρυσό Βραβείο

Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χρυσό Βραβείο

Ηδύποτο Ρόδι Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Ασημένιο Βραβείο

Special Μυλωνά Αλκοολούχο Ποτό – Ασημένιο Βραβείο

vraveia mulona mastixa

Ο Διαγωνισμός TASTE OLYMP AWARDS 2020 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 20 έως 21 Ιουνίου 2020 για πέμπτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για συνάντηση των καλύτερων παραγωγών τροφίμων από την  Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα. Τα εξεταζόμενα δείγματα ξεπέρασαν τα 553.

vraveia mulona kaneklla garyf

Τα προϊόντα δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Ένωση Επτανήσιων Ελλάδας, την CEUCO, το ΙΕΓ, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» μαζί  με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco,  Member WACS και άλλους ειδικευμένους chefs και γευσιγνώστες.

vraveia mulona TSIPOURO

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

vraveia mulona OUZO

Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Ο διαγωνισμός MediterraneanTasteAwards® 2020  διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Ιούνιο του 2020, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, την υποστήριξη όλων των συμμετεχόντων εταιρειών καθώς και την στήριξη της ομάδας BrigadeSlowFood.  Τη BrigadeSlowFood απαρτίζουν εξαιρετικοί επαγγελματίες μεταξύ άλλων οι : Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Φωτιάδης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Γιάννης Στανίτσας, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Χάσικος, Πάρης Χριστοδούλου, Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Ηλίας Κουρνιανός, Γιώργος Βολανάκης, Μιχάλης Γεωργούδιος, Νικόλας Πελεγρίνης, Κέλλυ Δημητρούλια, NikiSjolund, LenaFlaten.

Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση για την Ποτοποιία Μυλωνά, που κατάφερε να αποσπάσει συνολικά δώδεκα  βραβεία μέσα στο έτος, συμπεριλαμβανομένου και των δύο βραβείων με ένα χρυσό αστέρι στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 τον Ιανουάριο.

Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο- Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι

Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος