FOLLOW US: facebook twitter

Αλαλούμ με τα δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό από τα φαρμακεία

Ημερομηνία: 23-03-2021 | Συντάκτης:
Στάση αναμονής από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηλείας

Ως “εξαιρετικής προχειρότητας” χαρακτηρίζονται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα «δωρεάν rapid tests» από τα φαρμακεία χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά συνεννόηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  επισήμανε ότι εντός της εβδομάδα θα δοθούν διευκρινήσεις.

Τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πάρα πολλά και ουδείς γνωρίζει πως θα γίνει η διαδικασία προμήθειας και χορήγησης των τεστ για κορονοϊό, από τα φαρμακεία.

Στην Ηλεία, οι φαρμακοποιοί τηρούν στάση αναμονής καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί πως ακριβώς θα λειτουργήσει η διαδικασία ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, οι συζητήσεις μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεχίζονται όσον αφορά τον τρόπο διάθεσης των τεστ από τα φαρμακεία. “Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και από τη στιγμή που υπάρξουν συγκεκριμένες πληροφορίες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας θα πάρει θέση μέσω ανακοίνωσης”.

Τα ερωτήματα ωστόσο είναι πολλά όχι μόνο από τους φαρμακοποιούς που δεν γνωρίζουν ούτε καν από που θα προμηθεύονται τα τεστ και αν θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες για το αν θα συνταγογραφούνται από γιατρούς αλλά και το πώς ακριβώς θα γίνεται το τεστ. Θα μπορούν να το κάνουν μόνοι τους ή θα χρειάζεται η βοήθεια του φαρμακοποιού;

Υπάρχουν όμως και επί πλέον κρίσιμα ερωτήματα: Τα αποτελέσματα των τεστ που θα γίνονται στο σπίτι πως θα ελέγχονται; Πως θα κοινοποιούνται στην πολιτεία ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την εικόνα της πανδημίας; Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη δυστυχώς.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και με την κατάσταση των νοσοκομείων να βρίσκεται στο κόκκινο, θα περίμενε κανείς ότι τέτοια μέτρα όπως η ίδια διενέργεια δωρεάν μαζικών τεστ, θα έπρεπε να γίνεται με μια στοιχειώδη πρόβλεψη και οργάνωση και όχι να εξαγγέλλονται ως πυροτεχνήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος