FOLLOW US: facebook twitter

Αλλαγές σε SMS και κόφτης στις μετακινήσεις – Η Ηλεία παραμένει στο «κόκκινο» στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης

Ημερομηνία: 04-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Στις 9 το βράδυ και όχι στις 6μμ η απαγόρευση κυκλοφορίας
-Παραμένει ως έχει η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων στην Ηλεία πλην της Γ’ Λυκείου που συνεχίζει με τηλεκπαίδευση

Νέα μέτρα  για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και  των διασωληνωμένων  σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από σήμερα  το πρωί στις 6 έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 πμ.

Καταρχήν να σημειώσουμε ότι νέες περιοχές προστίθενται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας όπου τα μέτρα θα είναι αυστηρότερα, ενώ η Ηλεία  παραμένει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο». Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Αλλαγές στα SMS και μετακινήσεις

Οι αλλαγές που αφορούν τα sms και τις μετακινήσεις είναι οριζόντια, αφορούν όλη τη χώρα και είναι τα εξής:

Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6.

  • για το SMS 2 για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων
  • για το SΜS 3 η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων
  • για το SMS 4 θα ζητούνται περισσότερα στοιχεία για την ορθότητα της ανάγκης επίσκεψης σε οικείο πρόσωπο
  • για το SMS 6 θα γίνεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο και απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο και ποδήλατο

Από τις 9 μ.μ. η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ηλεία

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) στο οποίο βρίσκεται και η Ηλεία,  η απαγόρευση κυκλοφορίας  ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Τέλος σε ότι αφοράτην εκπαίδευση, παραμένει ως έχει  η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων στην Ηλεία πλην της Γ’ Λυκείου που συνεχίζει με τηλεκπαίδευση  και ισχύει ότι ίσχυε ως τώρα για το λιανεμπόριο και την λειτουργία των καταστημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος