FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: All you need is art

Ημερομηνία: 02-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

all-you-need-is-art-6967

Δώσε ένα προσωπείο στον άνθρωπο και θα στα πει όλα. Θα σου μιλήσει, θα σου ανοιχτεί. Αντιθέτως, αν τον ρωτήσεις κάτι ευθέως, επώνυμα και προσωπικά, δε θα σου αποκαλύψει ούτε τα μισά. Είμαστε ανασφαλείς, απρόθυμοι να ξετυλίξουμε τις σκέψεις μας και τις ψυχές μας. Αυτή την ώθηση έρχεται να μας δώσει η τέχνη.

Η τέχνη μπορεί να συμβάλει και σε αυτό. Στην άφοβη έκφραση, στην απελευθέρωση του είναι μας. Μέσω της ζωγραφικής ή της μουσικής για παράδειγμα, μπορούμε να απεικονίσουμε τα συναισθήματά μας. Μέσω του λόγου, της ποίησης και της λογοτεχνίας μπορούμε να αποτυπώσουμε στο χαρτί τους πιο απόκρυφους φόβους αλλά και πόθους μας. Επαναπαυόμενοι στη δυνατότητα διατήρησης της ανωνυμίας μας, τολμάμε να εκφραστούμε.

Έπειτα, στην τέχνη καταθέτεις ψυχή, δίνεις κομμάτι του εαυτού σου. Ξεδίνεις, ξεσπάς! Έτσι, τα προβλήματά σου ελαχιστοποιούνται, απομυθοποιούνται καθώς βλέπεις το όλο θέμα διαφορετικά. Και μην ξεχνάς, όλα είναι θέμα απομυθοποίησης. Η έννοια “τέχνη” περικλείει τόσες μορφές. Θέατρο, χορό, κινηματογράφος, φωτογραφία. Όλα ικανά να σε κάνουν να δημιουργήσεις κάτι, να αισθανθείς σπουδαίος για το δημιούργημά σου και να πιστέψεις πως μπορείς να επηρεάσεις την τροπή των γεγονότων. Και κάπως έτσι εξαλείφεται και το οποιοδήποτε κατάλοιπο δειλίας. Γιατί η δειλία μας, η έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητές μας εξατμίζεται όταν δούμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο.

Συνοψίζοντας, η προσφορά της τέχνης στη ζωή και την ψυχή μας είναι ανυπολόγιστα πολύτιμη. Πέρα από το αντικειμενικό, ότι βελτιώνει τόσες εκφάνσεις της ζωής μας, τονώνει το πεσμένο ηθικό μας και γίνεται το μέσο έκφρασης για εκείνους τους λιγότερο τολμηρούς, τους λιγότερο δυναμικούς. Δίνεται το έναυσμα για πίστη στην προσωπικότητά μας και για την περαιτέρω εξέλιξή της. Εσύ ακόμα να ανακαλύψεις, λοιπόν, την καλλιτεχνική πλευρά του εαυτού σου;

Μαριάννα Μενύχτα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος