FOLLOW US: facebook twitter

«Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;».

Ημερομηνία: 09-02-2023 | Συντάκτης:

Διπλή εκδήλωση σήμερα βράβευσης μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου για το «Θαλής» και τον διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Μια διπλή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο του 1oυ Γυμνασίου, όπου αφενός θα βραβευθούν οι διακριθέντες μαθητές του σχολείου στον πρόσφατο διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και αφετέρου θα ακολουθήσει αφιέρωμα στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, θα προβληθούν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα βραβευθούν οι μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν με τα έργα τους στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023.

Όπως αναφέρει ο Δ/ντής του σχολείου κ. Γιώργος Μπίρμπας « Στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου προκειμένου να ενισχυθεί η καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού και η δημιουργικότητα των μαθητών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Αρχικά, μια ομάδα πέντε εκπαιδευτικών επιμορφώθηκε από ειδικούς του Κέντρου ώστε να μπορέσει να οργανώσει ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές δράσεις στηριγμένες στο πλούσιο υλικό που μας παρείχε.

Επικεντρωθήκαμε στην παραπληροφόρηση και προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους μαθητές μας για τις μορφές με τις οποίες εμφανίζεται , καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής της. Στόχος μας ήταν η ενημέρωσηκαι η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα παραπληροφόρησης μέσω τηςσυμμετοχής τους στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023με τίτλο «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;».

Computer Keyboard with symbolic padlock key

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση με το δικό τους τρόπο ο καθένας. Δημιουργήθηκαν και βραβεύτηκαν 9 ατομικά ή συλλογικά έργα από 26 μαθητές του σχολείου μας. Κόμικς, σκίτσα, αφίσες, ψηφιακό σταυρόλεξο, παρουσιάσεις, αλλά και μικρά βίντεο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και μεταφέρουν το μήνυμα «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;»

Η παρουσίαση αυτών των έργων και η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στο σχολείο μας».

Ελένη Παπαδοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος