FOLLOW US: facebook twitter

Αλέξης Τσίπρας εφ’ όλης της ύλης: Η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων και έργων

Ημερομηνία: 14-06-2019 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα το δίλημμα των εκλογών. Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πέσαμε έξω. Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν ότι ίδιο το βράδυ ανακοινώσαμε ότι θα προκηρύξουμε εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Προτεραιότητα μας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ήρθε η στιγμή για οφέλη στην μεσαία τάξη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ΝΔ μιλά για μείωση φορολογίας με μεγάλο κόστος. Αυτά που προβάλλουν ως μειώσεις φόρους για τους λίγους και τους ισχυρούς, είναι οι μειώσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις που θα γίνουν σε δαπάνες. Δαπάνες είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα», σχολίασε σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες της ΝΔ.

Ανέφερε επίσης ότι «αν δεν υπάρξει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα σχέδιο που έχει ήδη πει στον ελληνικό λαό τότε θα ανοίξουν οι ορέξεις πολλών για να τα ανατρέψουν, δηλαδή οι αυξήσεις στους συνταξιούχους, τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, οι μειώσεις του ΦΠΑ κ.α.».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα επισήμανε πως «δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις «μπακαλικής». Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε «πιστοληπτική γραμμή στήριξης»…

Μόλις εξαγγείλαμε τα μέτρα στο Ζάππειο δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση. Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο κ. Βέμπερ και αμέσως μετά ο κ. Ρεγκλινγκ.

Στις εκλογές της 7 Ιουλίου, διακυβεύεται ένα κρίσιμο ζήτημα για την επόμενη μέρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εφόσον στην εθνική κάλπη επικροτηθεί το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί θα παραμερίσουν μπροστά στην κοινή λογική. Αν δεν υπάρξει αυτό θα υπάρξουν μονάχα φοροελαφρύνσεις για τους πολύ πλούσιους.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «Στην Έκθεση της Κομισιόν για πρώτη φορά υπήρξε ζήτημα απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα που είχε να τεθεί από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, την διακυβέρνηση του τόπου. Τέθηκε για πρώτη φορά διότι όπου στέκεται και ομιλεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για το 1:5 ενώ εμείς το φέραμε στο 1:1», προσθέτοντας ότι «κάθε χρόνο φεύγουν από το Δημόσιο 9.000» και συμπληρώνοντας ότι «εμείς καταφέρνουμε να προσλαμβάνουμε τόσους σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές. Η Ν.Δ. έχει πει μόνο για 1.500 αστυνομικούς που είναι με βάση το 1:5 οι μόνοι που μπορεί να προσλάβει».

Για τις μετατάξεις στην Βουλή ανέφερε ότι «προφανώς δεν πρόκειται για διορισμούς αλλά για «καλύτερη θέση» για δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για μια πληγή. Ήταν λάθος αυτό που έγινε και αυτό μετά από την τροπολογία του κ. Τραγάκη. Χρωστάμε μια συγγνώμη για αυτό στον ελληνικό λαό. Όχι μόνο στα μέλη μας και στα κόμματα. Όταν έμαθα για αυτό ζήτησα να ανακληθούν όλες οι μετατάξεις και υπήρξε και η ακόλουθη αντίδραση της κ. Χριστουδολουπούλου. Προς τιμήν της πήρε την απόφαση που έπρεπε να πάρει».

«Η υπόθεση Novartis δεν τιμά το πολιτικό σύστημα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, τονιζοντας ότι «αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα της εποχής μας. Ένα διεθνές σκάνδαλο με συγκεκριμένες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία διότι όταν άλλες χώρες είχαν 4 δις λιγότερη φαρμακευτική δαπάνη… Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα εξ αντικειμένου. Εμπιστευτήκαμε τη Δικαιοσύνη και δώσαμε πίσω την υπόθεση να την διερευνήσει όπως είχαμε κάνει και με την υπόθεση Παπαντωνίου».

Τόνισε ότι υπήρξε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην διερεύνηση που βάζει ερωτήματα ή ασυλίας για κάποιους ή ομηρείας για κάποιους άλλους που δεν ευθύνονται. «Θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και να την αφήσουμε να λειτουργεί απερίσπαστα».

«Μου κάνει τεράστια εντύπωση που εδώ και ένα χρόνο όσοι γράφουν για ένα ψευδώνυμο κανείς δεν έχει πει ποιος είναι αυτός (ο Ρασπούτιν). Να μας εξηγήσουν αυτοί που ομιλούν με ψευδώνυμα και να τους ονομάσουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Οφείλουμε να είμαστε απολύτως προσεκτικοί και στο τι λέμε και το τι κάνουμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτή την κυβέρνηση ότι είχε ευνοϊκή μεταχείριση από την Δικαιοσύνη. «Δεν έχουμε ανοικτά θέματα με την Δικαιοσύνη, ούτε δάνεια, ούτε Siemens, δεν εμπλεκόμαστε πουθενά και δεν έχουμε κανένα λόγο να θέλουμε να ελέγξουμε την Δικαιοσύνη».

Σχετικά με την απόφαση του Νίου Κοτζιά να μην συμμετέχει στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «Θα μιλάω με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο τον Κοτζιά. Θα τον τιμώ για την μεγάλη προσφορά του. Δεν μπόρεσα να τον μεταπείσω να συμμετέχει. Αν δεν βρεθούμε μαζί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση σίγουρα θα είμαστε από κοινά μετερίζια στο μέλλον».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε ότι είναι εφικτό να γυρίσει το αποτέλεσμα . «Μπορούμε να το αντιστρέψουμε αν κοιτάξουμε με ειλικρίνεια τους ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν αλλά δεν μας έκλεισαν την πόρτα. Να εξηγήσουμε πιο είναι το δικό μας σχέδιο και ποιος είναι ο οδοστρωτήρας που θέλει να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα».

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο διαδοχής του, τόνισε: «Με απόλυτη ειλικρίνεια δεν αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα γιατί έχω κατακτήσει πράγματα που δεν γεννήθηκα για να τα αποκτήσω. Δεν γεννήθηκα σε πριγκιπικές καρέκλες. Όλη η παρουσία μου στην πολιτική έχει ένα γνώμονα, να είμαι χρήσιμος για την παράταξή μου και όταν απέκτησα θεσμικό ρόλο, για την πατρίδα. Βρέθηκα μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να μην γυρίσει η χώρα πίσω – Ξέρετε κανέναν μαχητή να πηγαίνει για να χάσει;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ