FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Ο δήμος Ζαχάρως μέσα σε 10 χρόνια έχει μείνει με το μισό προσωπικό»!

Ημερομηνία: 05-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική
Την 4μηνη τουλάχιστον παράταση συμβάσεων εργαζομένων  κοινωφελούς εργασίας ζητά ο Δήμαρχος Ζαχάρως από το Υπουργείο Εργασίας

Την 4μηνη παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ζητά ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, με επιστολή του προς το Υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας ότι ο δήμος έχει μείνει πλέον με το μισό προσωπικό του και τον Απρίλιο που λήγουν οι συμβάσεις αν δεν υπάρξει παράταση θα δημιουργηθούν τεράστια κενά σε όλες τις υπηρεσίες του.

Ειδικότερα ο κ. Αλεξανδρόπουλος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, ο δήμος Ζαχάρως έχει αποδυναμωθεί σημαντικά σε ότι αφορά το ανρθώπινο δυναμικό του καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία προκηρύξεων έχει αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού κατά το ήμισι.

Παρακαλούμε το Υπουργείο Εργασίας με νομοθετική ρύθμιση να δώσει παράταση έστω και για 4 ακόμα μήνες στους ωφελούμενους που έχουν προσληφθεί στο πλαίσιο της δράσης «Προωθηση της απασχόλησης μέσω προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2020 που συγχρηματοδοτειται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο».

Πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψην η κοινωνική διάσταση του αιτήματός μας δεδομένου ότι πολλοί εκ των συμμετεχόντων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι νεαρά άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν μια ικανή προύπηρεσία ως εφόδιο στην πενιχρή αγορά εργασίας είτε άτομα που βρίσκονται στην εργασιακή πεντατετία προ συντάξεως ηλικία, δηλαδή λίγο πριν την συνταξιοδότησή τους και χωρίς ικανό αριθμό ενσήμων. Η λήξη των συμβάσεων αυτών των Απρίλιο του 2021 θα δημιουργήσει σημαντικό κενό στις υπηρεσίες των δήμων και θα προσθέσει ακόμα περισσότερους στον μακρύ κατάλογο των ανέργων τη συγκεκριμένη περίοδο που η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας.

Για τα σύνολο των περιπτώσεων, η οχτάμηνη διάρκεια των προγραμμάτων είναι ακόμα ελλιπής, προσφέρει ελάχιστα στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των ωφελουμένων ενώ δεν καλύπτει και τις ανάγκες του δήμου για ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών. Χωρίς την παράταση και χωρίς νέα κοινωφελή, θα απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν το Πράσινο, την Καθαριότητα, την Εξυπηρέτηση πολιτών, την συντήρηση και αναβάθμιση των κοινωνικών δομών του δήμου , την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, την βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την στήριξη της τοπικής αγοράς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος