FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Αλέρτας… ο άγνωστος ήρωας!

Ημερομηνία: 05-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στα βήματα του Φειδιππίδη -Συμμετοχή στο 39ο Σπάρταθλον


Γράφει ο Σάκης Μαντάς


Ο Γιώργος Αλέρτας γεννήθηκε στον Πύργο το 1974 και από το 2002 σε ηλικία 28 ετών, σιγά-σιγά μυήθηκε στις μεγάλες αποστάσεις όπως οι μαραθώνιοι και αποστάσεις μεγαλύτερες αυτών.
Ο Γιώργος αποτελεί πραγματικά έναν άγνωστο ήρωα στις υπεραποστάσεις με αρκετά ρεκόρ! Ένα εκ των πολλών είναι η συμμετοχή του για 17 συνεχείς χρονιές στο OLYMPUS Marathon (42 χλμ. στον Όλυμπο που περνούν κάτω από την κορυφή του Μύτικα), κάνοντάς τον να ανήκει ανάμεσα στους 3 αθλητές στον κόσμο που έχουν συμμετοχή και στις 17 διοργανώσεις! Ανάμεσα στις υπερβάσεις των μεγάλων αποστάσεων και στην προσωπική του φαρέτρα ανήκουν ο αγώνας στην Ροδόπη των 100 μιλίων (168 χλμ.) σε 39 ώρες σε ορεινή πάντα διαδρομή. Επίσης στην Γαλλία στον αγώνα UTMB των 100 μιλίων ορεινού τρεξίματος όπου εξελίχθηκε στην οροσειρά των Άλπεων περνώντας από τρείς χώρες (Γαλλία – Ιταλία – Ελβετία)! Ένας δύσκολος αγώνας με επικίνδυνα περάσματα και συνολική υψομετρική διαφορά 12.500μ. που ο Γιώργος τον ολοκλήρωσε σε 42 ώρες!
Δεκάδες άλλοι αγώνες όπως ο Ολύμπιος Δρόμος 180 χλμ. (Αρχαία Νεμέα – Αρχαία Ολυμπία), Ευχίδειος Άθλος 107.5 χλμ. (Δελφοί – Πλαταιές), αγώνες 24 ωρών στην Κόρινθο με συνολικά 3.000 αγωνιστικά χλμ. συνολικά σε 23 events!
Τέλος αποκορύφωμα σε όλα αυτά με την προχθεσινή συμμετοχή του αποτελεί η 4η συμμετοχή του στο Σπάρταθλον με 2 τερματισμούς! Ένας εκ των οποίων ήταν το περασμένο Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στην Σπάρτη, 39η χρονιά της διοργάνωσης!
Ο Γιώργος Αλέρτας ήταν ένας εκ των 300 αθλητών από 52 χώρες που πήρε εκκίνηση από την Ακρόπολη και ένας εκ των 167 που τερμάτισαν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη ύστερα από 35.43΄ ώρες προσπάθειας στον ορεινό όγκο που περνάει η διαδρομή!
Το Σπάρταθλον έχει διεθνή αναγνώριση και θεωρείται από τους κορυφαίους του είδους παγκοσμίως και είναι αγώνας 246 χλμ.. Λόγω της ιστορικότητας του αγώνα, της υψηλής δυσκολίας αλλά του υψηλού επιπέδου οργάνωσης είναι το όνειρο κάθε αθλητή υπεραποστάσεων! Μάλιστα σε κάποιες χώρες όπως η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Ελλάδα, όπου το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ο αριθμός συμμετοχών είναι αυστηρά καθορισμένος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος