FOLLOW US: facebook twitter

Αλαβάνος: Υπάρχει κι άλλος δρόμος στην Αριστερά

Ημερομηνία: 20-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

 

alavanos-apollwn2

Η ΛΑΕ διέσωσε την τιμή και την υπόληψη του χώρου

Για όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στο προσκήνιο μίλησε ο επικεφαλής της κίνησης «Σχέδιο Β» Αλέκος Αλαβάνος. Ο έμπειρος πολιτικός κατά την παρουσία του στον Πύργο στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τα τοπικά στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» στο θέατρο Απόλλων, απάντησε στα όσα ερωτήματα του έθεσαν οι τοπικοί δημοσιογράφοι. Μίλησε για την διαδικασία συσπείρωσης και συνένωσης των δυνάμεων της Αριστεράς, στα όσα έχει υποστεί ο χώρος από το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, στις λύσεις που υπάρχουν για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για τα όσα διαδραματίζονται στο ευρωπαϊκό σκηνικό.

 

Ο κ. Αλαβάνος σχολίασε πως ο ελληνικός λαός ενώ είναι εξαθλιωμένος και απογοητευμένος από τα όσα συμβαίνουν στη χώρα δεν αντιδρά αλλά παραιτείται από την προσπάθεια για κάθε τι άλλο διαφορετικό, ενώ δεν πιστεύει πως πιθανές εκλογές θα αλλάξουν κάτι.

alavanos-apollwn

Η ελπίδα που έδωσε πριν αναδειχθεί κυβερνητική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ που γρήγορα αποδείχθηκε φρούδα, επιδείνωσε την κατάσταση του ελληνικού λαού και οδήγησε στα νέα μνημόνια. Για την Λαϊκή Ενότητα τόνισε πως αν και δεν κατάφερε να αναδειχθεί σε κοινοβουλευτικό κόμμα στις τελευταίες εκλογές με τη στάση της διέσωσε την τιμή και την υπόληψη της Αριστεράς, με ανθρώπους που άφησαν πίσω τους τις καρέκλες. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η ΛΑΕ μπορεί να βρεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Αλαβάνος ξεκαθάρισε πως το αναπτυξιακό μέλλον της Ελλάδας περνά μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση με μείωση της φορολογίας ώστε να μπορέσει ο λαός να πάρει ανάσα και να προχωρήσει δυναμικά μπροστά. Αναφέρθηκε σε ιστορικά οικονομικά παραδείγματα μέχρι και από την Ηλεία και την χρυσή εποχή της σταφίδας, έκανε αναφορές στην εποχή του Βενιζέλου και σε άλλες περιπτώσεις που η Ελλάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά κατάφερε να σταθεί πάλι όρθια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος