FOLLOW US: facebook twitter

«Άκυρο» για τα ηλεκτροκίνητα Mini Bus στον Πύργο

Ημερομηνία: 16-06-2022 | Συντάκτης:

Απορρίφθηκε η πρόταση από τη Διαχειριστική του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Δύσκολα θα προχωρήσει η επιδίωξη του δήμου Πύργου για ηλεκτροκίνητα mini bus στον αστικό ιστό, καθώς η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης που είχε υποβληθεί τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο της υλοποίησης Στρατηγικών Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία και είχε προϋπολογισμό 895.000 ευρώ.

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά και κρίθηκε μη επιλέξιμη για χρηματοδότηση, διότι από τα σχετικά έγγραφα προκύπτει ότι οι προτεινόμενες γραμμές των νέων αστικών λεωφορείων εξυπηρετούνται από υφιστάμενες γραμμές. Κατά συνέπεια, ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα άσκησης συγκοινωνιακού έργου, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αφού η μέριμνα για την άσκηση, με δυνατότητα επιβολής κομίστρου, συγκοινωνιακού έργου για την εξυπηρέτηση της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, γίνεται εφόσον το έργο αυτό δεν εξυπηρετείται από υφιστάμενη γραμμή.

Παράλληλα, δεν έχει συμπληρωθεί ορθά η έκθεση τεκμηρίωσης στο πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων υπό μορφή αντιστάθμισης για παροχή δημόσιας υπηρεσίας, όπως και η χρηματοοικονομική ανάλυση για ΥΓΟΣ. Επίσης δεν έχει συμπληρωθεί ο πίνακας κάλυψης ιδίας συμμετοχής του δικαιούχου και απόφαση για την καταβολή του ΦΠΑ και δεν έχει προσκομισθεί Πρακτικό Διερεύνησης Τιμών και απόφαση για την προμήθεια των ηλεκτρικών λεωφορείων. Επί της απόφασης μπορεί να υποβληθεί ένσταση από τον δικαιούχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ο δήμος Πύργου θα αναζητήσει κι άλλη πηγή χρηματοδότησης για το έργο, καθώς το θεωρεί σημαντικό για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα των κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων, και ενδεχομένως να υποβάλει νέα πρόταση, πιο επεξεργασμένη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος