FOLLOW US: facebook twitter

«Άκυρο» από το υπουργείο Υποδομών στη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 01-09-2022 | Συντάκτης:

Παραπέμπει στην αναζήτηση πόρων αλλού σε απάντηση προς τον Δ. Καλαματιανό

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Προτροπή για αναζήτηση πόρων σε άλλα υπουργεία απευθύνει προς τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας το υπουργείο Υπδομών, για την υλοποίηση έργων που αφορούν την αποκατάσταση της προσβασιμότητας πυροσβεστικών οχημάτων σε σημεία λήψης νερού (δεξαμενές, υδρομαστεύσεις, αντλιοστάσια), προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που δόθηκε ως απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δια της Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων(Δ18) εκπονεί μελέτες και κατασκευάζει έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, που έχουν χαρακτηριστεί ως εθνικού επιπέδου, μετά από αίτημα των αρμόδιων περιφερειακών φορέων

Ωστόσο, με βάση την έγκριση του Ειδικού Προγράμματος Φυσικών Καταστροφών, τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές είναι αρμοδιότητα των ΟΤΑ, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών δεν εντάχθηκε στο Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών, ως εκ τούτου δεν διαχειρίζεται πόρους του, ούτε μπορεί να εφαρμόσει τις διαδικασίες που προβλέπονται.

«Κατά συνέπεια η Υπηρεσία μας δεν έχει την δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα για την αιτούμενη χρηματοδότηση», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό έγγραφο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καλαματιανός στην ερώτησή του ζητούσε τη χρηματοδότησης της ΔΕΥΑ για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, παραθέτοντας και τη σχετική επιστολή του προέδρου της Επιχείρησης, Νίκου Μαρούντα, στην οποία επισημαίνεται πως η πολιτεία έχει αρνηθεί τέσσερις φορές τη στήριξη της ΔΕΥΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος