FOLLOW US: facebook twitter

«Ακτινογραφία» του Α.Ο. Αιγάλεω-Το ρόστερ του αντιπάλου του Α.Ο. Ξενοφών

Ημερομηνία: 13-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

17 συνολικά οι μεταγραφές-Τα αποτελέσματα στα 4 φιλικά που έδωσε

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Α.Ο. Ξενοφών θα κοντραριστεί την Κυριακή στις 4μ.μ. στο Στάδιο Πύργου, για την 3η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ιστορική ομάδα του Α.Ο. Αιγάλεω 1931, που, ως γνωστόν, έχει πάρει μέρος για πολλά χρόνια και στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (τελευταία σεζόν ήταν το 2006-2007) κι έχει παίξει και στο Κύπελλο UEFA (2004-2005).

Την προηγούμενη σεζόν αναδείχτηκε πρωταθλητής στον 7ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και μετά από δέκα χρόνια επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, θέλει να πρωταγωνιστήσει και στη Football League και να κερδίσει δεύτερη συνεχή άνοδο! Και με βάση τις μεταγραφές που έχει κάνει, είναι πιθανό να διεκδικήσει τον προβιβασμό στη Super League 2!

Προπονητής του Α.Ο. Αιγάλεω είναι από τις 11 Ιουνίου ο 61χρονος Πέτρος Δημητρίου, έμπειρος τεχνικός, που έχει εργαστεί κατά το παρελθόν και στον Πανηλειακό, τη σεζόν 2013-2014 στη Β΄ Εθνική.

Το ρόστερ

Μόλις επτά παίκτες έμειναν στον Α.Ο. Αιγάλεω από το περσινό ρόστερ. Πρόκειται για τους τερματοφύλακες Δημήτρη Γκλώτσο και Γιάννη Ασημέλλη, τον 35χρονο επιθετικό Πάολο Φαρινόλα (έχει παίξει σε Ξάνθη, Απόλλωνα Σμύρνης, Βέροια κτλ.), τον 29χρονο μέσο Γιώργο Τσαφταρίδη, τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό Μιχάλη Παπανικόλα, τον 31χρονο μεσοαμυντικό Μιχάλη Μαρή και τον 20χρονο πλάγιο μπακ Γιώργο Μαγκάκη.

Από κει και πέρα έγιναν 12 δυνατές μεταγραφές και 17 συνολικά! Για τη θέση του βασικού γκολκίπερ, αποκτήθηκε  ο έμπειρος (33χρονος) Γιώργος Σικαλιάς από τον Διαγόρα, που έχει περάσει από Πλατανιά, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικό κ.α..

Η σπουδαιότερη προσθήκη είναι ο 33χρονος επιθετικός, Αντώνης Πετρόπουλος, που  επέστρεψε μετά από 12 χρόνια στην ομάδα, έχοντας παίξει για πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη στον Παναθηναϊκό, τον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πέρυσι βοήθησε τον Ασπρόπυργο να αναδειχθεί πρωταθλητής στη Γ΄ Εθνική.

Η ενίσχυση στην επίθεση συνεχίστηκε με τον 35χρονο Βραζιλιάνο Ροτζέριο Μάρτινς, που επέστρεψε στην ομάδα από τη Δόξα Δράμας. Ο Μάρτινς έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στη Super League και συγκεκριμένα στον Αστέρα Τρίπολης, τον Εργοτέλη, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Λεβαδειακό.

Όπως επίσης το «Σίτι» απέκτησε για τη γραμμή κρούσης τον 27χρονο Σενεγαλέζο επιθετικό Σεκούμπα Ντιατά (την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στην Ένωση Ασπροπύργου και έχει φορέσει επίσης τη φανέλα των Τρικάλων και της Αναγέννησης Καρδίτσας) αλλά και τον 22χρονο επιθετικό Όμηρο Συρεγγέλα  από τον Παναργειακό, πρώτος σκόρερ πέρυσι στον 8ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής με 14 γκολ.

Για τη μεσαία γραμμή, αποκτήθηκε άλλος ένας παίκτης με παραστάσεις από τη Super LEAGUE, o 30χρονος μέσος Γιώργος Κατσικογιάννης από τον Ιωνικό Νικαίας, ο οποίος έχει φορέσει, μεταξύ άλλων, τη φανέλα των Ολυμπιακού, Λεβαδειακού και ΟΦΗ.

Πήρε επίσης τον 32χρόνο μεσοεπιθετικό Ηλία Τσιλιγκίρη από τον Εθνικό (στο παρελθόν έχει αγωνισθεί σε Απόλλωνα Σμύρνης (Football League και Super League), Ολυμπιακό Βόλου, Α.Ε.Λ.) και τον 25χρονο μέσο Γιάννη Σταματάκη από τον Αήττητο Σπάτων (ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού).

Το Αιγάλεω πρόσθεσε επίσης στο ρόστερ του τον 27χρονο ακραίο μπακ Παναγιώτη Σπυρόπουλο από τον Αήττητο Σπάτων, με θητεία σε Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Καλλονή και Λαμία. Τον 26χρονο αμυντικό μέσο Βασίλη Μπαξεβάνο από τον Διαγόρα Ρόδου, τον 33χρονο στόπερ Βαγγέλη Γκότοβο από τα Τρίκαλα (έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Β΄ Εθνικής, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η  Νίκη Βόλου, ο Ηρακλής Ψαχνών και ο Απόλλων Σμύρνης). Και τέλος τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό Στάθη Συριόπουλο από τα Τρίκαλα (έχει αγωνιστεί  επίσης στην Καλλιθέα και τον Ηλυσιακό).

Άλλοι πέντε ακόμα

Η αθηναϊκή ομάδα έχει αποκτήσει επιπλέον τον 26χρονο μέσο Κώστα Τσίτσαρη (τα τελευταία χρόνια έπαιζε στον Ηλυσιακό) και τέσσερις νεαρούς, τον 20χρονο Γιάννη Χατζηιωαννίδη από τον Αήττητο (προέρχεται από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού),  τον 21χρονο αριστερό μπακ Δημήτρη Ψάνη από την Καλαμάτα (ήταν για 4 χρόνια στις Ακαδημίες της ΑΕΚ), τον 21χρονο μέσο Θοδωρή Κατσάρα από τον Απόλλωνα και τον 23χρονο επιθετικό  Κώστα Χρήστου από την Προοδευτική (έχει παίξει σε Αστέρα Τρίπολης και Παναρκαδικό).

Συνολικά, το ρόστερ του Α.Ο. Αιγάλεω περιλαμβάνει τους 24 προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές.

Τα φιλικά

Το «Σίτι» έχει δώσει τέσσερα φιλικά ματς μέχρι στιγμής. Στις 13 Αυγούστου ηττήθηκε 1-0 από το Ν.Π.Σ. Βόλος της Super League 1, εκτός έδρας και στις 25 Αυγούστου έφερε 0-0 με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» (είχε χαμένο πέναλτι ο Πετρόπουλος), ενώ το ίδιο σκορ ήρθε και με την Ένωση Ασπροπύργου στις 28/8, εντός έδρας.

Στις 31 Αυγούστου έφερε 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης (της Super League 2) στη Ριζούπολη. Σκόρερς για την ομάδα του Δημητρίου ο εξαιρετικός μέσος Γιώργος Τσαφταρίδης στο 47΄ (ισοφάρισε 1-1) και ο Ροτζέριο Μάρτινς με πέναλτι στο 87΄ (το 2-2).

Η σύνθεση του Α.Ο. Αιγάλεω στο τελευταίο φιλικό με τον Απόλλωνα ήταν η εξής: Σικαλιάς, Σπυρόπουλος (77΄ λ.τρ. Τσίτσαρης), Μαγκάκης, Παπανικόλας, Συριόπουλος, Γκότοβος, Φαρινόλα (40΄ Τσαφταρίδης), Σταματάκης (58΄ Ροτζέριο Μάρτινς – 90΄ Χρήστου), Κατσικογιάννης (30΄ Μπαξεβάνος), Τσιλιγκίρης (60΄ Χατζηιωαννίδης), Πετρόπουλος (55΄ Ντιατά).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος