FOLLOW US: facebook twitter

Ακρόαση και ευλογία στο Φανάρι -Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο

Ημερομηνία: 09-10-2022 | Συντάκτης:

Τον προσκάλεσε στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης

Ακρόαση και ευλογία από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Ο Δήμαρχος, ως επικεφαλής τηςαντιπροσωπείας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πέτρο Ανυφαντή και τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Κώστα Βαρβαρέσο  επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων με θέμα «Ο Δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας», που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, και τον Δήμο Πύργου.

Στον χαιρετισμό του προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, τόνισε πως «είναι μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση που βρισκόμαστε στον ιερό αυτόν τόπο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αποδοχή της επίσκεψης, καθώς και για όλες τις δράσεις που έχει αναλάβει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

«Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχει αρκετά περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά έχει και ένα φυσικό κάλλος που δύσκολα συγκρίνεται. Έχει προστατευόμενες περιοχές όπως το δάσος της Στροφυλιάς και ο υγροβιότοπος του Κοτυχίου. Θα θέλαμε την αρωγή και την στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνουμε», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Τέλος, ο κ. Λέντζας προσκάλεσε επίσημα τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στις 02 Φεβρουαρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ανδραβίδας-Κυλλήνης!

Μετά τον χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης πρόσφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο βιβλία με την ιστορία και τα ομορφιές της περιοχής μας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος