FOLLOW US: facebook twitter

Ακριβό μου ενοίκιο

Ημερομηνία: 27-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σε λίγο – πιθανόν και σήμερα – θα ανακοινωθούν, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και όπως κάθε χρόνο η αγωνία «παιδιών» και γονιών είναι μεγάλη, γι’ αυτήν την παγκόσμια πρωτοτυπία, την οποία η ένδοξος Ελληνική Πολιτεία αποκαλεί σύστημα εισαγωγής.

Το έχω πει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνουμε με το σύστημα «Τζόκερ», με βάση το οποίο κρίνεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό η τύχη (κυριολεκτικά) των νέων ανθρώπων, το οποίο, δυστυχώς, δεν μεταρρύθμισε ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης, η αγωνία είναι κατανοητή αλλά θα πρέπει να είναι μετριασμένη, διότι όπως έχει αποδείξει η πραγματικότητα, οι άνθρωποι άλλο σπουδάζουν και τελικά άλλο καταλήγουν να κάνουν για να βγάζουν τα προς το ζην. Αν είναι να αγωνιούν για κάτι οι γονείς, των οποίων τα παιδιά έχουν καλές πιθανότητες να σπουδάσουν σε πόλη άλλη από τον τόπο διαμονής τους, ας αρχίσουν από τα ενοίκια τα οποία έχουν ξεφύγει.

Πρώτα βέβαια, θα πρέπει να βρουν ένα σπίτι στοιχειωδώς κατάλληλο, έστω για φοιτητική κατοικία, πράγμα καθόλου εύκολο αφού λόγω Airbnb και άλλων πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα σπίτια τα εντοπίζει κανείς με τα κιάλι. Και φυσικά δεν αρκεί να βρει κανείς το «κεραμίδι». Θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψει και τις απαιτήσεις του σπιτονοικοκύρη. Τα συμπεράσματα από την εμπεριστατωμένη έρευνα την οποία πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χαρακτηριστικά της οριακής κατάστασης που επικρατεί στην ενοικίαση ακινήτων.

Στην Αττική, περιοχές όπως Κουκάκι, Μετς, Κολωνάκι, Καισαριανή και Ζωγράφου, τα ενοίκια παρουσιάζουν για ακόμη μία χρονιά αύξηση, ενώ συνολικά την τελευταία πενταετία το ποσοστό της αγγίζει το 20%! Αντίστοιχη είναι η εικόνα σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ρόδο, Ξάνθη, Βόλο και Κοζάνη. Ευτυχώς, τα πράγματα είναι καλύτερα σε Πάτρα (πόλη άμεσου ενδιαφέροντος λόγω εγγύτητας για ολόκληρη την Ηλεία), Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ιωάννινα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Θέλει ψυχραιμία και υπομονή. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά λύσεις υπάρχουν για όλα. Ήδη πολλοί φοιτητές έχουν στραφεί στη συγκατοίκηση, η οποία δεν είναι καθόλου κακή ιδέα όταν υπάρχουν οι συνθήκες για την δημιουργία της. Μέχρι δηλαδή να ξυπνήσει το κράτος και να βάλει τάξη σε ένα ακόμη «μπάχαλο». Ως τότε, καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος