FOLLOW US: facebook twitter

Ακραία πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλιώς θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας

Ημερομηνία: 31-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλιώς θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας».

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε ότι η Ελλάδα παραβαίνει τους όρους των συνθηκών και πρέπει να προχωρήσει στην αποστατιωτικοποίηση των νησιών της, «αλλιώς θα αρχίσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δε δίστασε να πει και κάτι ακόμα εξωφρενικό: «Οι Έλληνες πολιτικοί πιστεύουν ότι δεν θα έχουν ικανοποιημένο το ακροατήριό τους αν δεν επιτεθούν στην Τουρκία 5-10 φορές την ημέρα».

Παρά το ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται αυτή η θέση από την Τουρκία, ο Τσαβούσογλου αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια, καθώς μιλώντας στο πρακτορείο Αναντολού πήγε με χάρτες και ονομάτισε τα νησιά τα οποία βλέπει… «πρόβλημα».

«Τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού. Υπάρχει ο ίδιος όρος και στις δύο συμφωνίες: Η Ελλάδα να μην στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά. Αλλά άρχισαν να εξοπλίζουν αυτά τα νησιά και πρώτα το διέψευσαν και μετά το δέχτηκαν.

Είπαν ότι υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Εξάλλου εμείς ως Τουρκία προχωρήσαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Στείλαμε δύο επιστολές στον ΟΗΕ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο Τσαβούσογλου είπε: «Θα είμαι ειλικρινής, με όλο τον σεβασμό. Διαπιστώνουμε έλλειψη χαρακτήρα, το ζήσαμε πολύ αυτό. Φιλιούνται και αγκαλιάζονται, μετά όταν μπαίνουν στη συνάντηση, κάνουν πολύ βαριές κατηγορίες κατά της Τουρκίας».


dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος