FOLLOW US: facebook twitter

Ακόμη μία ημέρα απειλών από τον Ερντογάν: «Μην μας κάνουν πλάκα, θα πάθουν ό,τι οι παππούδες τους»

Ημερομηνία: 13-06-2022 | Συντάκτης:

Πολλές ήταν οι αναφορές του Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε νέους στο Βαν – Απευθύνθηκε προσωπικά στον Κυριακό Μητσοτάκη


Από την πόλη Βαν, το απόγευμα της Κυριακής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως δεν τήρησε τα όσα συμφώνησαν οι δυο τους στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan:

Τον φιλοξένησα στην έπαυλη Vahdettin, καταλήξαμε σε συμφωνία στο δείπνο πως μετά απ’ αυτό να μιλάμε μεταξύ μας. Εντάξει. Πέρασαν δύο-τρεις εβδομάδες, πας στις ΗΠΑ και απευθύνεις ομιλία στο Κογκρέσο κατά της πώλησης F16 (στην Τουρκία). Έστησαν 5+4 αμερικανικές βάσεις (στην Ελλάδα). Κι όταν ρωτάμε γιατί τις έφτιαξαν, λένε «κατά των Ρώσων».

Όπως μεταφέρει, μάλιστα, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά «να μην μας κάνουν πλάκα, θα πάθουν ό,τι οι παππούδες τους».

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, και φαίνεται πώς το κατάλαβαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.


«Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη»

«Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε
Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο…», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Έβαλε, μάλιστα, στο στόχαστρο και τους Αμερικανούς – αλλά και τη Δύση συνολικά – σημειώνονταν πως «λένε ψέματα»:

Τα λόγια σας είναι γεμάτα ψέματα. Δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τη Δύση. Μπλοκάρουν από το 1963 την ένταξή μας στην ΕΕ. Δεν έχουν εντιμότητα. Το δικό μας έθνος έχει ακεραιότητα.


dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος