FOLLOW US: facebook twitter

Ακόμα στο… περίμενε οι πλημμυρόπληκτοι του Κάμπου

Ημερομηνία: 26-01-2022 | Συντάκτης:

-Τέλος του μήνα ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ στις πατάτες


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι πλημμυρόπληκτοι παραγωγοί του Κάμπου, καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Στύλιος η ελεγκτική διαδικασία διενεργείται κατά τα προβλεπόμενα και, ειδικά για τις πατάτες, το έργο των εκτιμήσεων είναι σε εξέλιξη σε Ηλεία και Αχαΐα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιανουαρίου 2022.

«Για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας- Ηλείας ο ΕΛΓΑ διενέργησε επισημάνσεις έγιναν 354 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 3127 δηλώσεις ζημιάς . Οι ζημιές αφορούν κηπευτικά ,δενδρώδεις καλλιέργειες καθώς και πατάτες. Τονίζεται δε το γεγονός ότι πλέον η καταβολή των αποζημιώσεων ξεκινά ακόμη και την ίδια χρονιά που συμβαίνει το ζημιογόνο αίτιο και ολοκληρώνεται το αργότερο αρχές της επόμενης, σε αντίθεση με την πρακτική προηγούμενων ετών που η καταβολή ολοκληρωνόταν στο τέλος του επομένου έτους, δηλαδή ως και 17 μήνες αργότερα», σημείωσε οκ. Στύλιος.

Σε ό,τι αφορά τον περσινό παγετό, επισήμανες πως ο ΕΛΓΑ έχει προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων για το έτος 2021, για τις ζημιές τόσο από παγετό όσο και από αλλά ζημιογόνα για τις καλλιέργειες αίτια και συγκεκριμένα στην Ηλεία έχει καταβληθεί το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση καταβολής αποζημιώσεων από παγετό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιανουαρίου 2022, ενώ για όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά καλυπτόμενα αίτια, συμπεριλαμβανομένων των βροχοπτώσεων και πλημμυρών, ως το τέλος Μαρτίου 2022.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος