FOLLOW US: facebook twitter

Ακόμα στο… περίμενε για τη σταφίδα!

Ημερομηνία: 07-12-2021 | Συντάκτης:

-Καμία ουσιαστική λύση δεν έχει δώσει ο ΥΠΑΑΤ Σπ. Λιβανός για την τιμή


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Μετέωροι παραμένουν οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας, αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των αποθεμάτων, τα οποία έχουν επιδράσει αρνητικά στην τιμή της σταφίδας.

livanos-1

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Σπ. Λιβανός, η Ελλάδα επανέφερε στην ΕΕ το αίτημα για ειδικό πρόγραμμα απόσυρσης της μαύρης κορινθιακής σταφίδας και ζήτησε τη λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης των αγροτών που πλήττονται.

Παράλληλα, επισήμανε πως η καλλιέργεια της σταφίδας ανήκει στον τομέα των φρούτων και λαχανικών, όπου η πολιτική υλοποιείται μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών και δεν μπορεί να εφαρμοστεί πρόγραμμα αντίστοιχο με τον αμπελοοινικό τομέα (πράσινος τρύγος, απόσταξη κρίσης), ενώ η απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας ως μεταποιητικού προϊόντος δεν είναι επιλέξιμη στο πλαίσιο των προγραμμάτων του τομέα των οπωροκηπευτικών.

«Ωστόσο, ως εναλλακτική διάθεση της σταφίδας, μπορεί να αποτελέσει η απόσταξη της κορινθιακής σταφίδας, χωρίς να εμπεριέχεται σε μέτρο στήριξης, η οποία επιτρέπεται στο πλαίσιο του Κανονισμού για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών» ανέφερε ο κ. Λιβανος σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Αγροτικής βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις με φορείς, συνεταιρισμούς και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της σταφίδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος