FOLLOW US: facebook twitter

Ακόμα μια ευκαιρία για τα αδήλωτα τετραγωνικά χωρίς πρόστιμα

Ημερομηνία: 26-06-2020 | Συντάκτης:

Παράταση μέχρι 31 Αυγούστου

Μια ακόμη ευκαιρία προκειμένου να ρυθμίσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά ακινήτων έχουν οι ιδιοκτήτες, ύστερα από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε, παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 η δυνατότητα δήλωσης τετραγωνικών που δεν είχαν δηλωθεί στους δήμους, για λόγους που αφορούν στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο αυτό.

Για όσους υπάγονται στη ρύθμιση της παρ. 1 του άρθρου 102 του ν. 4495/2017 (Α’ 167), η δήλωσή τους στους Δήμους, για αδήλωτα τετραγωνικά, ακολουθεί την καταληκτική ημερομηνία της τακτοποίησης αυθαιρέτων και η απαλλαγή του προστίμου θα αφορά την τελευταία πενταετία από τον χρόνο της δήλωσης.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων αδήλωτων τετραγωνικών λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/.

Σημειώνεται οτι τα πρόστιμα λόγω μη δήλωσης στους δήμους επιφανειών ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων είναι υπέρογκα. Όσον αφορά στο ΤΑΠ, η μη δήλωση επιφάνειας για μια πενταετία συνεπάγεται την επιβολή προστίμου το οποίο μπορεί να φθάσει και το 200% του αναλογούντος ΤΑΠ, ενώ όσον αφορά στα δημοτικά τέλη, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει στο 100% του αναλογούντος ποσού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος