FOLLOW US: facebook twitter

«Μέλι χρυσό, λαμπυρίζον με περλέ ανταύγειες»!: Ακόμα ένα βραβείο στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο στην 12η απονομή Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμου»

Ημερομηνία: 07-11-2019 | Συντάκτης:

Μια ακόμα διάκριση ποιότητας έλαβε το Ηλειακό μέλι και συγκεκριμένα το μέλι ελάτης του Ηλείου μελισσοκόμου Ανδρέα Ζαφειρόπουλου από το Τραγανό,  που ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλα δεκαπέντε Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, ένα βραβείο που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και αναγνώριση των κόπων  ενός νέου ανθρώπου και άξιου παραγωγού που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα εδώ στον τόπο του! Παράγοντας, το… απόσταγμα των βουνών της Πελοποννήσου!

Έτσι, ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος βραβεύτηκε στην 12η απονομή των Βραβείων Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Η Καθημερινή»  για το εξαιρετικό  μέλι ελάτης που παράγει, ανάμεσα σε 15 Έλληνες παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους ελληνικών τροφίμων από όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού τομέα, οι οποίοι με επιμονή, θάρρος και ευσυνειδησία παράγουν εξαιρετικά προϊόντα με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την χορηγία της Mastercard και έκλεισε με μια γιορτή στο Μέγαρο Μελά, όπου οι σεφ του «Γαστρονόμου» Κλεομένης Ζουρνατζής, Νένα Ισμυρνόγλου, Περικλής Κοσκινάς, Αστέριος Κουστούδης, Λευτέρης Λαζάρου, Σπύρος και Βασίλης Λιάκος, Χριστόφορος Πέσκιας, Στέλιος Παρλιάρος και Νίκη Χρυσανθίδου μαγείρεψαν εδέσματα εμπνευσμένα από τις κουζίνες της Πόλης, της Σμύρνης και του Πόντου.

Στον  Ανδρέα Ζαφειρόπουλο απονεμήθηκε το Βραβείο Παραγωγής Μελιού για το μέλι ελάτης του, για το οποίο μεταφέρει τις κυψέλες του στα δάση της Αχαΐας και στο Μαίναλο, σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα. «Χρυσό, λαμπυρίζον, με περλέ ανταύγειες, πυκνόρρευστη μεταξένια υφή, γεύση εξαιρετική». Να σημειώσουμε δε, ότι τα μέλια του Ηλείου μελισσοκόμου έχουν πάρει και διεθνή βραβεία, δύο χρυσά αστέρια από τα Great Taste Awards 2018 και δύο ακόμα χρυσά αστέρια για το μέλη βελανιδιάς στον ίδιο διεθνή διαγωνισμό το 2017, βραβεία που ισοδυναμούν με τα «Όσκαρ γεύσης»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος