FOLLOW US: facebook twitter

Ακόμα ένα σπίτι απέκτησε στον Πύργο το «Χαμόγελο» – Δωρεά εν ζωή Παν. Αγγελόπουλου με τη στήριξη δεκάδων χορηγών

Ημερομηνία: 19-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Ακόμα ένα νέο σπίτι, απέκτησε ο Σύλλογος «το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πύργο, πολύτιμη  δωρεά εν ζωή του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, της κόρης του και του γαμπρού του.

Μια διώροφη κατοικία με μεγάλη αυλή, λίγο έξω από τον Πύργο σε πάροδο της οδού Αλφειού (θέση Αλιγαριά), που εδώ και ενάμιση χρόνο, χάρις τις σημαντικές προσφορές και τη στήριξη Ηλείων επιχειρηματιών αλλά και απλών πολιτών ανακατασκευάζεται με στόχο να μετατραπεί σε ένα ασφαλές και όμορφο καταφύγιο για παιδιά.

Χθες, το μέλος του Δ.Σ. του Χαμόγελου, Γιάννης Λαμπρόπουλος, έχοντας στο πλευρό του, μερικούς μόνον από τους χορηγούς, μίλησε για το νέο απόκτημα του Συλλόγου το οποίο προσπαθούν να αποκαταστήσουν και να διαμορφώσουν κατάλληλα με την προσδοκία να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την φιλοξενία παιδιών. «Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα ένα δεν είχαμε ανθρώπους δίπλα μας. Τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο με την κόρη και το γαμπρό του που μας δώρισαν αυτό το ωραίο σπίτι αλλά και τους χορηγούς οι οποίοι πάρα πολλά χρόνια στηρίζουν το Χαμόγελο. Όταν πριν δυο χρόνια ξεκινήσαμε το σπίτι εδώ, ο φίλος μας Γιώργος Κλουκίνας μου είπε πως θα το φτιάξουμε με όλους τους καλούς φίλους που έχουμε στην Ηλεία. Έπιασε η ευχή του και σήμερα πραγματικά βλέπουμε ότι οι εργασίες προχωρούν. Βέβαια, οι εποχές  είναι δύσκολες και δε μπορούμε να πούμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν με άνεση να δώσουν αυτά που δίνουν… Για άλλη μια φορά όμως, δίνουν το μεγαλείο της ψυχής τους! Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν όχι μόνο σε αυτούς που σήμερα είναι εδώ αλλά και σε όλους όσους μας στηρίζουν. Εύχομαι μέχρι το καλοκαίρι αυτός ο όμορφος χώρος να γεμίσει φωνές παιδιών!».

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων…»

Η Κοινωνική Λειτουργός- συντονίστρια του Χαμόγελου στη Ηλεία Κατερίνα Λιακοπούλου, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση της που ακόμα ένα σπίτι διαμορφώνεται για τα παιδιά. «Η συγκίνηση μας είναι πολύ μεγάλη, γιατί το σπίτι αυτό δε θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν δεν είχαμε όλους αυτούς τους υποστηρικτές χορηγούς, τους πολλούς αφανείς ήρωες που είναι δίπλα μας όχι μόνο στη δημιουργία αυτού του σπιτιού αλλά από την πρώτη στιγμή δίπλα στο χαμόγελο για πάρα πολλές δράσεις. Με το που θα σηκώσουμε το τηλέφωνο και ζητήσουμε βοήθεια τους δε μας λένε ποτέ όχι. Το σπίτι αυτό θέλει πολύ δουλεία και σίγουρα θα χρειαστούμε πολλά ακόμα, πολύ βοήθεια όχι μόνο από αυτούς τους ανθρώπους αλλά και από όσους εκεί έξω έχουν τη διάθεση να στηρίξουν τη προσπάθεια, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους εμάς ώστε σε σύντομο διάστημα να μοιράσει πολλά πολλά παιδικά χαμόγελα».

«Δε μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα…»

Μερικοί από τους χορηγούς που βρέθηκαν χθες στο νέο σπίτι, εξέφρασαν την χαρά του να προσφέρει κανείς στο Χαμόγελο… «Είναι γνωστή και καταξιωμένη η προσφορά του Χαμόγελου στην κοινωνία και χαιρόμαστε για το νέο σπίτι» είπε ο Ζωής Σιδηροκαστρίτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός- εξειδικευμένος στα φωτοβολταικά συστήματα, προσθέτοντας ότι βοηθούν με την τεχνογνωσία τους πάνω σε θέματα ενέργειας και φωτοβολταικών ώστε το σπίτι αυτό να έχει αυτονομία στο ρεύμα μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά του έξοδα.

Ο Γιώργος Κλουκίνας, ιδιοκτήτης καταστήματος υδραυλικών με τη σειρά του, έδωσε ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Λαμπρόπουλο για την πολυετή προσφορά του στα παιδιά που έχουν ανάγκη, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Χαμόγελου όσο μπορούν γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

Η Μηχανικός του Ομίλου Aldemar Ιουλία Γκουβέρου που βρέθηκε στο χώρο μαζί με την υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού Χρύσα Στυλιανίδη, επισήμανε ότι «δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Χαμόγελου και να κάνουμε το αυτονόητο. Να δώσουμε αυτό που μπορούμε ώστε να φτιαχτεί ένα άρτιο σπίτι και να δώσουμε ευτυχία και χαρά στα παιδιά. Θα είμαστε δίπλα στη συνέχεια της κατασκευής και θα προσφέρουμε το μέγιστο δυνατό που μπορούμε σαν επιχείρηση».

Παρών ήταν και ο χορηγός Αλκιβιάδης Κουτσανδρέας, ομογενής από το Κάτω Σαμικό που στηρίζει το Χαμόγελο την τελευταία 20ετία με στόχο να προσφέρει για τα παιδιά και για το χαμόγελο τους!

Την ανακατασκευή της διώροφης κατοικίας, στηρίζουν ακόμη οι: Γιάννης Παναγούλιας πολιτικός Μηχανικός (επιβλέπων Μηχανικός), Βαγγέλης Φωτεινόπουλος (αλουμίνια κτλ), Δημήτρης Καούκης, Αντώνης Γούργουρας, Ανδρέας Κάβουρας (ηλεκτρολογικές εργασίες), Ergon equipment (αντλία θερμότητας, σώματα), Παναγιώτης Φραγκαντώνης (Επιτάλιο) και αρκετοί άλλοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος