FOLLOW US: facebook twitter

Ακόμα 6 βραβεία για την Ποτοποιία “Μυλωνά”

Ημερομηνία: 02-03-2022 | Συντάκτης:

Η Ποτοποιία Μυλωνά ιδρύθηκε το 1903 και έχει την έδρα της στον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και έναν αιώνα ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της, την αξιοπιστία και την διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου. Από τον Δεκέμβριο του 2020 διαθέτει άδεια Φορολογικής Αποθήκης Αλκοόλης. Παράγει ούζο, τσίπουρο, ηδύποτα, και αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy. Έχει κερδίσει στην  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1931 χρυσό βραβείο για το ούζο της και το 1933 στην ίδια έκθεση χρυσό επίσης βραβείο για το κονιάκ της. Σήμερα η τέταρτη γενιά της οικογένειας Μυλωνά συνδυάζοντας την πολύτιμη εμπειρία με την γνώση συνεχίζει με μεράκι την παράδοση.

Από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2022 η Ποτοποιία μας συμμετείχε  στην  8η EXPOTROF The Greek fine Food exhibition, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα , στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας με το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 2022 συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, ενώ σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου αλλά και φίλοι της γαστρονομίας.

Την πρώτη ημέρα και μετά το πέρας των εγκαινίων της έκθεσης, το περίπτερο μας επισκέφθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης κ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Γεωργίας κ Σίμος Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ Ηλείας κ Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” με συντονιστή τον chef Κώστα Μπουγιούρη, πραγματοποιήθηκαν 10 γαστρονομικά δρώμενα από τις περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας,Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής,Β. Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου που πρόσφεραν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Οι Chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλή τον πρόεδρό της κ Θωμά Λαζανά , τον pastry chef κ Χάρη Καββαδία και όλη την ομάδα, παρασκεύασαν παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο, το οποίο χρησιμοποίησαν στην κρέμα και στο σιρόπι. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό!!!

Παράλληλα, στο πλαίσιο της 8ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition απονεμήθηκαν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA 2022 στα ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν την χρονιά που μας πέρασε. Τα Athens Fine Food Awards αποτελούν την οργανωμένη προσπάθεια για την συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων τροφίμων Ελλήνων παραγωγών ενώ αποτελούν την ουσιαστικότερη διοργάνωση αξιολόγησης και επιβράβευσης της προσπάθειας τους. Τα AFFA είναι βραβεία γεύσης και στόχος τους είναι η όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη κατάταξη των συμμετεχόντων αναδεικνύοντας τα στοιχεία αυτά που τους διαφοροποιούν στην αγορά, ακολουθώντας αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης σε διαφορετικές κατηγορίες. Η γεύση αποτελεί τον κύριο παράγοντα αξιολόγησης και για τον λόγο αυτό η γευσιγνωσία των προϊόντων είναι τυφλή.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι  από130 παραγωγοί με 304 προϊόντα, από τα οποία τα 92 διακρίθηκαν στη βαθμολογία αποσπώντας από ένα έως τρία αστέρια ποιότητας.

Η Ποτοποιία μας έλαβε έξι συνολικά βραβεία για τις ισόποσες συμμετοχές μας, στο διαγωνισμό ποιότητας, τιμώντας το περίπτερο της Δυτικής Ελλάδας με το οποίο συμμετείχαμε καθώς επίσης και όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Η επιχείρησή μας ήταν μια από αυτές με τις περισσότερες βραβεύσεις! Τα προϊόντα που διακρίθηκαν ήταν τα εξής:

  • Ηδύποτο Μαστίχα δύο χρυσά αστέρια
  • Ούζο Νο 62 ένα χρυσό αστέρι
  • Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο ένα χρυσό αστέρι
  • Ηδύποτο Amaretto ένα χρυσό αστέρι
  • Ηδύποτο Triple Sec ένα χρυσό αστέρι
  • Ηδύποτο Πράσινο μήλο ένα χρυσό αστέρι

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ποτοποιία Μυλωνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από σαράντα βραβεία σε εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς για τα άριστα ποιοτικώς προϊόντα της.

Σε όλους τους διαγωνισμούς η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από  καταξιωμένους γευσιγνώστες, οινολόγους, οινοχόους, δημοσιογράφους και διακεκριμένους chefs.

Κάθε καινούργια διάκριση μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε εξελίσσοντας συνεχώς τα προϊόντα μας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

www.milonas-spirits.gr

Τηλ. 26210-22455


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος