FOLLOW US: facebook twitter

Ακυρώθηκε το κυνήγι αγριογούρουνων στην Πεντέλη – Το Δασαρχείο έκανε πίσω

Ημερομηνία: 30-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τελικά πρυτάνευσε η λογική. To Δασαρχείο Πεντέλης ανακοίνωσε πως το κυνήγι αγριογούρουνων που είχε προαναγγελθεί για την Τρίτη, δεν θα πραγματοποιηθεί. Το θέμα άρχισε λόγω του μεγάλου αριθμού αγριογούρουνων που εμφανίσθηκαν στην Πεντέλη, πολλά από αυτά μάλιστα κατέβαιναν χαμηλότερα σε κατοικημένες περιοχές για να βρουν φαγητό.

Βέβαια δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Όταν όμως ανακοινώθηκε πως την Τρίτη θα γίνει κυνήγι, φιλοζωικές οργανώσεις καθώς και οι δήμοι Πεντέλης και Διονύσου αντέδρασαν έντονα.
Μάλιστα ο Δήμος Διονύσουανακοίνωσε: «Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Δασαρχείου Πεντέλης για τη μείωση του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή του Πεντελικού όρους, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου, ο Δήμος Διονύσου δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι αντιτίθεται σε κάθε δράση που στρέφεται κατά της ζωής ανυπεράσπιστων ζώων», και δεν επικροτεί σε καμία περίπτωση την πρακτική και “δράση” που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021, η οποία απλώς μας κοινοποιήθηκε από το αρμόδιο Δασαρχείο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή συνεννόηση».

Ενώ ο Δήμος Πεντέλης με τη σειρά του ανακοίνωσε: «Στον Δήμο Πεντέλης απαγορεύεται το κυνήγι εδώ και πολλά χρόνια και δεν υπάρχει καμία πρόθεση επαναφοράς του. Ο Δήμος Πεντέλης, δεν έχει καμία ανάμειξη στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης του Δασαρχείου, ούτε υπήρξε αποδέκτης της, ούτε καν με τη μορφή της κοινοποίησης. Η προστασία του ορεινού οικοσυστήματος, της βιοποικιλότητας, της χλωρίδας και της πανίδας του Πεντελικού όρους είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη».

Το Δασαρχείο πάντως με νεότερη ανακοίνωση του, αναφέρει πως ακυρώνει το κυνήγι που ήταν προγραμματισμένο αλλά θα συνεχίσει να στήνει παγίδες για να πιάνει τα αγριογούρουνα και να τα απελευθερώνει στο περιβάλλον από το οποίο προήλθαν.

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος