FOLLOW US: facebook twitter

Ακατάλληλα τα κτίρια Δημοτικού και Γυμνασίου Ανδραβίδας – Την εξασφάλιση στέγης για τη νέα χρονιά ζητούν από τον Υπ. Παιδείας οι γονείς

Ημερομηνία: 06-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ώστε να εξασφαλιστεί το συντομότερο δυνατό σχολική στέγη στους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου Ανδραβίδας, ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου «Η Αγία Σοφία».

Όπως επισημαίνουν, αποτέλεσμα του φαινομένου των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο δίμηνο στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας, ήταν να πληγούν σοβαρά το παλιό πέτρινο διώροφο κτίριο του 12θ/σιο Δημοτικό Σχολείο αλλά και το νέο σχετικά Γυμνάσιο και μάλιστα να κριθούν ακατάλληλα και να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Η μοναδική σχολική μονάδα που είναι κατάλληλη για χρήση είναι το Λύκειο.

«Σύμφωνα με την άποψη ειδικών, εάν ο δήμος ή η Ανδραβίδα κηρύσσονταν σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, θα μπορούσαν να παρακαμφθούν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες. Για να γίνει όμως αυτό απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κτιρίων σε δεύτερο βαθμό.  Η ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. μας ενημέρωσε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το φαινόμενο, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, υπάρχουν διαδικασίες που δεν επιτρέπουν την συντόμευση του χρόνου κάποιων διαδικαστικών πράξεων, που ίσως έδιναν λύση στον επιθυμητό χρονικό ορίζοντα, που δεν είναι άλλος από την 1η Σεπτεμβρίου 2019! Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το φλέγον ζήτημα της στέγασης των μαθητών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μεθοδικά και συντονισμένα από το σύνολο των αρμόδιων φορέων. Μπορεί βάσει νόμου την ευθύνη των σχολικών μονάδων να έχει ο δήμος και κατ’ επέκταση η Δ/ση Α/θμιας εκπαίδευσης Ηλείας και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, ωστόσο τον καθοριστικότερο ρόλο τον έχει το Υπ. Παιδείας και εσείς προσωπικά.  Θεωρούμε εσάς ως τον βασικό συντονιστή ώστε να εξασφαλιστεί η σχολική στέγη των παιδιών μας τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Παρακαλούμε θερμότατα να πράξετε άμεσα τα δέοντα, δεδομένου το ότι οι καλοκαιρινοί μήνες δυσχεραίνουν τις διαδικασίες και ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ελάχιστος. Ύψιστο καθήκον όλων μας είναι τα παιδιά μας να έχουν έγκαιρα εξασφαλίσει μια ασφαλή και ικανοποιητική λύση στέγασης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος