FOLLOW US: facebook twitter

Κατέθεσαν πρόταση για μερική λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Άκαρπη η συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας με το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:
-“Η συμπεριφορά του απέναντι μας ήταν άκαμπτη και εριστική” δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωκρ. Σωτηρόπουλος

Πρόταση με την οποία εξασφαλίζεται η μερική- έστω- λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κατέθεσε χθες ολιγομελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων που επισκέφθηκε τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Χρ. Χριστόπουλο, διεκδικώντας να τους επιτρέψει τη συμμετοχή στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερώσουν όλα τα μέλη.

Η συνάντηση, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΝΜ Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος, απέβη άκαρπη καθώς ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας ήταν “άκαμπτος” και ”εριστικός”.

“Σε συνέχεια της απόφασης της Γ.Σ. μας με την οποία ζητήσαμε την σύγκληση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Ηλείας ώστε να καταθέσουμε βελτιωμένη πρόταση δική μας που να εξασφαλίζει την μερική και ασφαλή λειτουργία της ΝΜ Αμαλιάδας και τη στήριξη του Νοσοκομείου Πύργου, επισκεφθήκαμε το Διοικητή. Στη διάρκεια της συνάντησης μας ήταν άκαμπτος και δε δεχόταν ουσιαστικά τίποτα υποστηρίζοντας πως βρίσκεται κάτω από πίεση ενώ στο επιχείρημα που του θέσαμε τι θα γίνει αν “φρακάρει” το Νοσοκομείο Πύργου, μας απάντησε ότι… έχει ο Θεός” τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος και πρόσθεσε ότι του ζήτησαν να τους προσκαλέσει στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ ώστε να ενημερώσουν όλα τα μέλη για τις προτάσεις τους και να ψηφίσουν τα αιρετά για το εάν συμφωνούν  και στηρίζουν την πρόταση του Διοικητή για τη μετακίνηση ιατρών και νοσηλευτών. “Μα απάντησε ότι θα το σκεφτεί… και τον κατηγορήσαμε ότι θέλει να μας φιμώσει και πως υπάρχει συλλογικό όργανο που έχει δικαίωμα και πρέπει να ενημερωθεί. Παραθέσαμε τα επιχειρήματα μας ωστόσο η συμπεριφορά του ήταν εριστική και άκαμπτη”.

Τα  μέλη του Συλλόγου, πρότειναν στο Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, να μετακινηθούν μόνον 11 από τους 22 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Πύργου και συγκεκριμένα τα 11 άτομα επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό που είχε προσληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητώντας την παραμονή στην Αμαλιάδα των 6 μόνιμων νοσηλευτών και των 5 ωφελούμενων του ΟΑΕΔ για να μπορέσει να λειτουργήσει και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

“Δυστυχώς, δε βρέθηκε σημείο συνάντησης… Εμείς θα απαιτήσουμε από τα αιρετά μέλη του ΔΣ  να ψηφίσουν αν στηρίζουν την πρόταση της Διοίκησης ενώ αξιολογώντας τα νέα δεδομένα δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε σε διαρκή κινητοποίηση καθώς θεωρούμε ότι η υπόθεση της υγείας μας αφορά όλους και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να δείξουμε το δίκαιο αίτημα μας. Ζητάμε να στηρίξουν τις δομές υγείας εν μέσω πανδημίας και όχι να τις κλείσουν. Δεν επιτρέπεται. Με τις κινήσεις του ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας κλείνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και αυτό δε το δεχόμαστε” είπε ο κ. Σωτηρόπουλος και κατάληξε πως χαιρετίζουν την απόφαση των Δημάρχων Πύργου και Ήλιδας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν την συνάντηση με τον κ. Χριστόπουλο, προηγήθηκε γενική συνέλευση στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου ζήτησαν από την αναπληρώτρια Διοικητή Ε Αγγελάκου να τους πιστοποιήσει εγγράφως, ποια μπορεί να είναι η λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας με μείον 22 άτομα νοσηλευτές αλλά και να τους καταθέσει εγγράφως τι ενέργειες έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα για το προσωπικό που έχει μετακινηθεί στον Πύργο. Η απάντηση που έλαβαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, ήταν πως βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος