FOLLOW US: facebook twitter

Ακαδημίες Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου: Σταθερά ανοδική πορεία

Ημερομηνία: 18-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Η παιδική ομάδα της Γ.Ε.Π. Ηρακλής.

Την ανοδική πορεία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ του Πύργου μέσα από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της Γ.Ε.Π. Ηρακλής, επιβεβαιώνει η εξαιρετική πορεία που διαγράφουν την φετινή αγωνιστική περίοδο τα τμήματα Παίδων και Εφήβων της πυργιώτικης ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο τμήματα του Ηρακλή συμμετέχουν σταθερά στην Α΄ Κατηγορία των αντίστοιχων ηλικιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΗ, όντας οι μοναδικοί εκπρόσωποι της πόλης στη μεγάλη κατηγορία των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Φέτος μάλιστα το Παιδικό τμήμα της Γ.Ε.Π. Ηρακλής πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού -όσο δόκιμος μπορεί να είναι αυτός ο όρος όταν αναφερόμαστε σε παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2006 και το 2007- ευρισκόμενο στην κορυφή της Α΄ Κατηγορίας με εφτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και συγκατοικώντας με την πανίσχυρη παιδική ομάδα του Προμηθέα Πατρών, αντιμετωπίζοντας μάλιστα παραδοσιακές δυνάμεις της ΕΣΚΑΗ.

Την ίδια στιγμή και το Εφηβικό τμήμα της πυργιώτικης ομάδας επιδεικνύει πολύ καλή παρουσία και με ρεκόρ 3-3 βρίσκεται αρκετά ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα πίσω από ομάδες σαν τον πανίσχυρο Προμηθέα, τον ιστορικό Απόλλωνα και τον Έσπερο Πατρών.
Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται φυσικά ότι αυτές οι επιτυχίες της Γ.Ε.Π. Ηρακλής έρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία όλες οι ομάδες του Πύργου έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες, καθώς τα τελευταία χρόνια το Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Βασιλακόπουλος» έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγα προβλήματα έχοντας μετατραπεί ουσιαστικά σε εργοτάξιο, με συνέπεια να είναι ακατάλληλο προς χρήση και οι ομάδες να αναγκάζονται μέχρι πριν λίγες εβδομάδες να αγωνίζονται και να προπονούνται σε γήπεδα γειτονικών περιοχών ή ακόμα και στα ανοιχτά γήπεδα του Αθλητικού κέντρου της Αγίας Βαρβάρας! Όλες αυτές οι δύσκολες συνθήκες σε συνδυασμό φυσικά με τις αποτρεπτικές συνέπειες του Covid-19 σε σχέση με τον αθλητισμό, κάνουν ακόμα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά αυτά τα επιτεύγματα των ταλαντούχων αθλητών του Γιώργου Μπεκρή, ο οποίος ηγείται του προπονητικού staff του Ηρακλή παράγοντας σπουδαίο έργο τόσο στην παραγωγή όσο και στην προώθηση και αξιοποίηση των ταλαντούχων αθλητών του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής.

Όλα αυτά ευελπιστώντας πως με την επιστροφή πλέον στη φυσική της έδρα και με την σταδιακή καθολική αποκατάσταση των ζημιών στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος», οι επιτυχίες αυτές της ομάδας θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το μπάσκετ στη περιοχή. Την ώρα μάλιστα που και το Ανδρικό τμήμα του Ηρακλή Πύργου διαγράφει ανοδική πορεία, κερδίζοντας το 2020 την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΗ και στοχεύοντας έκτοτε κάθε χρόνο ολοένα και πιο ψηλά με σταθερά βήματα.

Η εφηβική ομάδα της Γ.Ε.Π. Ηρακλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος