FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 04/10/2021

Ημερομηνία: 04-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Ζήτησα από σοβαρό άνθρωπο να μιλήσει απευθείας με τον υπουργό Καραμανλή για πιθανή επίσκεψη στην Ηλεία στο τέλος του μήνα και η απάντηση που έλαβε –και έλαβα– ήταν «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
*Σκληρή μάχη αναμένεται στη ΝΟΔΕ Ηλείας, αφού οι τέσσερις γυναίκες εκλέγονται λόγω ποσόστωσης. Οπότε μας μένουν οκτώ άνδρες, που θα διεκδικήσουν πέντε θέσεις. Θα πάρουν τα τηλέφωνα φωτιά!
*Στον Νίκο Κοτσώνη προτάθηκε να κρατήσει τον τομέα της αγροτικής οδοποιίας του δήμου Πύργου, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ευγενικά, οπότε τώρα θα επικεντρωθεί στα ζητήματα του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου, όπου παραμένει πρόεδρος.
*Αξιοσημείωτη είναι η πολύ καλή χημεία που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, με τον πρώην βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, κάτι που φάνηκε και στη βιβλιοπαρουσίαση του Πάνου Τριγάζη, όπου κάθισαν δίπλα δίπλα και τα έλεγαν σε καλό κλίμα.
*Παρών στη βιβλιοπαρουσίαση ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας και πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβ. Υπαλλήλων Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλιού, ο οποίος «παίζει» δυνατά για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Συνάντηση αιρετών

Οι εξελίξεις σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο ήταν το περιεχόμενο της προχθεσινής ολιγόλεπτης συζήτησης στο κέντρο του Πύργου, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Μπράμου και του δημοτικού συμβούλου Πηνειού, Σπύρου Βασιλείου. Το θέμα του αυτοκινητόδρομου και το τι μέλλει γενέσθαι με τα δημόσια έργα, ένεκα εκτόξευσης κόστους, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους τρεις αιρετούς. Οι φήμες ότι προσπάθησαν να πείσουν τον Βασιλείου να πολιτευτεί στον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, όπως αρχικά προγραμμάτιζε το 2019, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Γνώστης

Από τις πιο δημοφιλείς ενότητες της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Γ. Αυτιά είναι αυτή στην οποία συζητά με τον Νίκο Καλάκο. Ο Ηλείος οικονομολόγος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών, ο οποίος είναι ένα από τα λίγα πρόσωπα πανελλαδικά που γνωρίζουν σε βάθος το ασφαλιστικό σύστημα, ανέλυσε συνοπτικά και με σαφήνεια ποιοι συνταξιούχοι έλαβαν αναδρομικά στις 29 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι τα τρία κριτήρια είναι τα χρόνια ασφάλισης (πάνω από 30), η ημερομηνία συνταξιοδότησης (πριν από τις 13.05.2016) και η μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά.

Αίτημα

Αίτημα προς την ΠΟΑΣΥ για να συμπεριληφθεί και η Ηλεία στο πλαίσιο ενίσχυσης πυρόπληκτων περιοχών της Ομοσπονδίας έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος. Όπως ανέφερε, η Ομοσπονδία θα προβεί στη στήριξη των πληγέντων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η Ηλεία, για αυτό υπογράμμισε την ανάγκη να ενταχθεί και ο νομός μας σε αυτό το πλαίσιο ενίσχυσης μαζί με τις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές, καθώς και η Ένωση Ηλείας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Πρόεδρος

Η Ειρήνη Κομπορόζου είναι η νέα πρόεδρος της ΤΚ Κουρτεσίου του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς ο προκάτοχός της, Νίκος Σωτηρόπουλος, υπέβαλε προ ημερών την παραίτησή του. Η κ. Κομπορόζου, η οποία ήταν στον τοπικό συνδυασμό του δημάρχου Γιάννη Λέντζα, έλαβε τη θέση με βάση τη σειρά των σταυρών που έλαβε στη δημοτική κοινότητα ως υποψήφια πρόεδρος στις εκλογές του 2019 και εντός των ημερών θα κληθεί για ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Πολιτική τοποθέτηση και ανταπόκριση

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, παρακολούθησε όλη τη βιβλιοπαρουσίαση του Πάνου Τριγάζη προχθές στο Εργατικό Κέντρο Πύργου και, παρότι αρχικά δεν θέλησε να πάρει τον λόγο, όταν η συζήτηση έγινε «σκληρά» πολιτική, δεν κρατήθηκε. Σας μεταφέρω το κατ΄ εμέ πιο ενδιαφέρον από όσα είπε: ότι στην πολιτική ιστορία, από τη μία πλευρά είναι η Δεξιά σε όλες τις μορφές και με καθαρές θέσεις, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει μια «θολούρα» που κατά καιρούς μετουσιώνεται στη λεγόμενη «αντιδεξιά» παράταξη, κυρίως όταν υπάρχουν χαρισματικές προσωπικότητες. Ο δήμαρχος ανέφερε κατά σειρά Τρικούπη, Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου, Ανδρέα Παπανδρέου και στο τέλος αναρωτήθηκε αν «σήμερα ψαχνόμαστε ή μήπως τον έχουμε τον άνθρωπος;» προσθέτοντας «εγώ νομίζω ότι τον έχουμε»! Στο τέλος ο Πάνος Τριγάζης τον παρότρυνε να πάρει και πέντε βιβλία, παρότρυνση στην οποία ανταποκρίθηκε ο Τ. Αντωνακόπουλος, αγοράζοντας πολύ περισσότερα.

Τιμή και ευθύνη

Για μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη έκανε λόγο ο Χρήστος Γαβράς, καθώς ανακηρύσσεται εκ νέου πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, καθότι δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα. Όπως ανέφερε, τον τιμά η καθολική αναγνώριση εκ μέρους του οργανωμένου δυναμικού της Παράταξης, για αυτό και επισήμανε ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με ευθύνη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όσους είναι δίπλα του όλο αυτό το διάστημα «χωρίς των οποίων τη συνδρομή δεν θα καταφέρναμε να “βάψουμε” γαλάζια την Ηλεία, τόσο στις περιφερειακές όσο και στις εθνικές Εκλογές, νίκες ορόσημο για την Ηλεία και την Δυτική Ελλάδα. Δέσμευσή μου αποτελεί πως και στο πνεύμα αυτού του εκλογικού αποτελέσματος, θα κινηθούμε όλοι ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας και της Παράταξης που όλοι υπηρετούμε».

ΣΚΙΤΣΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΡΔΑΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος