FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς ιδεοληψίες

Ημερομηνία: 11-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Την ώρα που στη Νάξο το δημοτικό συμβούλιο αρνείται να δώσει το όνομα του Μανώλη Γλέζου στο σχολείο του νησιού, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μακριά από ιδεοληψίες και με σεβασμό στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου, επέλεξε να φωτογραφηθεί μπροστά από μια εντυπωσιακή τοιχογραφία που απεικονίζει τη Μελίνα Μερκούρη με φόντο τον Παρθενώνα, ενώ η εικόνα συμπληρώνεται από τον τίτλο της εμβληματικής ταινίας «Ποτέ την Κυριακή» και του τραγουδιού «Τα παιδιά του Πειραιά», στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Festival Πάτρας | ArtWalk 5.

Ο περ/ρχης συναντήθηκε με τους συντελεστές του Φεστιβάλ και συζήτησαν τα μελλοντικά τους σχέδια και την προοπτική για κάτι ανάλογο και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

«Η Πάτρα και το ArtWalk 5 τιμούν ένα πρόσωπο – σύμβολο την Μελίνα Μερκούρη, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού έχει αφιερώσει το 2020 στα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Στηρίζουμε την σύγχρονη τέχνη και την εικαστική παρέμβαση στο δημόσιο χώρο.

Η πόλη αποκτά χρώμα και χαρακτήρα, καθώς εδώ αφήνουν το καλλιτεχνικό αποτύπωμά τους, σπουδαίοι street artists με διεθνή εμπειρία» τόνισε.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 11/8/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος