FOLLOW US: facebook twitter

Θερινές εκλογές

Ημερομηνία: 28-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών εξακολουθεί να είναι ενεργό.

Αυτό εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές αλλά και στελέχη ολόκληρου του φάσματος της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για το σενάριο που θέλει εκλογές κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα σε ημερομηνία μέσα στον Ιούλιο, όταν δηλαδή -και κορονοϊού επιτρέποντος- θα έχει επανέλθει σε σημαντικό βαθμό η κανονικότητα στην κοινωνία, αφού αν το αφήσουν για Σεπτέμβριο, ίσως τους προλάβει το νέο κύμα του κορονοϊού.

Η αφορμή είναι έτοιμη και ουσιαστικά την ομολόγησε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγο καιρό στο τελευταίο του διάγγελμα: η διαχείριση της οικονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας.

Οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα «πατήσει» πάνω στην καλή εικόνα που έχτισε η κυβέρνησή του στο υγειονομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και θα ζητήσει εκ νέου την εντολή του λαού προκειμένου να χειριστεί και το οικονομικό κομμάτι πριν «σκάσουν» στα χέρια του οι τραγικές επιπτώσεις του.

Στην πολιτική διάσταση του ζητήματος, φαίνεται ότι οι συμβουλάτορες του Μαξίμου θεωρούν ότι αυτή είναι μια καλή στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιφέρει καίριο πλήγμα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖ, αλλά και να συρρικνώσει το ΚΙΝΑΛ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 29/4/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος